Széchenyi Alapok: a tőkebevonás hosszú távon javítani fogja a vállalatok kilátásait

2022. október 20. 11:19

A válság utáni gazdasági környezetet térképezték fel az idei Budapest Economic Fórumon.

2022. október 20. 11:19
null

Jobbágy Dénes, a Széchenyi Alapok elnök-vezérigazgatója már a válság utáni időszakra igyekezett tanácsot adni a vállalatoknak az idei Budapest Economic Fórumon – olvasható az intézmény Facebook-oldalán.

Most csak azok fognak megbirkózni a kihívásokkal, akik rugalmasan tudják alakítani startégiájukat

– fejtette ki Jobbágy. Szerinte a vállalat értékeléseknél megfigyelhető, hogy míg a vállalati szektor hozzászokott az értéknövekedéshez, addig a mostani időszakban csökkenés jellemző. A befektetők kockázatvállalási kedve, és ezzel együtt a befektetői verseny is jelentősen visszaesett – tette hozzá.

Leszögezte: a magas tőkeáttétel, azaz a hitelek túlságosan magas aránya, nem válságálló. A kellő tőkeellátottság egyben lehetőség is, ami új ajtókat nyit ki kedvezőbb hitelfelvételekhez, régiós terjeszkedéshez, felvásárlásokhoz, valamint hatékonyság- és kapacitásnövelő beruházásokhoz.

A cég így repülőrajttal indulhat a válság után”

– adott a jelenlegi helyzetre cselekvési irányt a tőkebefektető.

Nyitókép: Facebook

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
libomobar
2022. október 20. 12:40
"Az MNB szerint két tényező vezetett a forint ilyen drasztikus gyengüléséhez: A jelenlegi gazdasági és háborús környezetben az energiaárak érdemben emelkedtek. Az országnak a vásárláshoz szükséges deviza előteremtése pedig érdemben hat a devizapiacokra. Megjelentek a spekulánsok, akik forint elleni pozíciót vettek fel, kvázi a magyar fizetőeszköz gyengülésére játszva." Ha a gazdaság csak fele olyan erős lenni, mint amilyennek hazudják, ezek a 'spekulánsok' most kurva nagy veszteségeket csináltak volna maguknak... de tudták, h a magyar gazdaság az EU-s pénzek nélkül egy kalap szart sem ér. És most jöhettek ereszről leakasztott csahosok !!! :)))))) Amit a vajdátoknak köszönhetünk: 47 000+ covid-halottnál tartunk.(gyakorlatilag népírtás) A 22 000 milliárdos tartozáshoz egyedül hozzávágott még 20 000 milliárdot + 3 milliárd D-t + 750 millió E-t Megcsinálta a 400 HUF-os E-t. Alapkamat 18 % (Európa Bajnok) 35 %-os az infláció. Bedöntötte az MNB-t "DE ŐK LEGALÁBB TUDNAK KORMÁNYOZNI ! " :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Az EU nélkül Senkik vagytok ... Nem jönnek az EU-s pénzek, összedőlt a Cigányputri. Sötétmagyarország, sötétpedofidesz ...
nick89
2022. október 20. 11:50
Akik könnyen, gyorsan hozzáférnek az adóbevételekhez, azok rögtön a magánzsebükbe csatornázzák és megint el lesznek egy darabig. A kínai gigahitel szintén a számukra érkezik ( te fogod visszafizetni...) És ha a végén még az Uniót is sikerül lehúzni, akkor szüret! Csak a birkák fel ne lázadjanak közben!
Esvány
2022. október 20. 11:42
"akik rugalmasan tudják alakítani startégiájukat" Valakinek összegabalyodtak az ujjai a billentyűzeten...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!