Ez az élőlánc messze nagyobb annál, mint amit el tudsz képzelni

2022. október 28. 06:01

Minden diák egy falat kenyér, amit majd megeszel. Iható víz, ami folyik a csapból.

2022. október 28. 06:01
null
Marton-Ady Edina

„Azokhoz, akik csürhének nevezik a ma élőláncot alkotó embereket, azokhoz, akik arról beszélnek, a tanárok feltüzelik a diákokat, azokhoz, akik szívják a fogukat, mert elkésnek, mert dudálnak, mert »tüntikéznek«.

Jól nézd meg azokat az embereket, akik kiálltak ma az utcára. Pásztázd végig arcukat, hallgasd meg hangjukat, olvasd el a kartonra írt üzeneteket. Ne azért tedd, hogy felismerd köztük azt, aki adott esetben a környékeden lakik és a jó, náci, komcsi időket idézve »felházmesterkedheted« az önkormányzatnál, névvel vagy inkább név nélkül, de mindenképpen elégedetten, hogy »megtetted, amit megkövetelt a haza«, mert hazudsz magadnak, ahogyan neked is hazudnak azok, akik azt mondják: csürhe áll odakint.

Azok a fiatal diákok ott, a jövőd. De hogy lefordítsam neked érthetőre, mert tudom, mindig ezek a nagy szavak...jövő!

Minden diák egy falat kenyér, amit majd megeszel. Iható víz, ami folyik a csapból. Egy működő vonat, ami elvisz azokhoz, akiket szeretsz. Egy megjavított mosógép. Orvos, aki meggyógyítja a hátad, ha fáj. Eladó, aki rád mosolyog, miközben segít neked, színész, aki eljássza majd a kedvenc szerepedet, liftkezelő, aki kiszabadít, ha beragadsz, »tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász«...!”

Nyitókép: Facebook

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matula bácsi
2022. október 29. 05:15
Magyarországnak nincs szüksége gondolkodó tanárra, diákra. Ez az olcsó, sori melós nép tudja csak garantálni a szép jövőt. Szotyi-foci-3műszak. Akinek nem tetszik meg húzzon elfele. Hozunk helyettük vietkongokat. Kis helyen elférnek, szorgosak, nem járkálnak az utcán, nem óbégatnak, nem mutogatnak táblákat. Hajrá Magyarország, hajrá Magyarok!
civilvilmos
2022. október 28. 22:59
Vagy inkább: Minden diák egy sületlen kenyér, amit majd megehetsz. Poshadó víz, ami folyik a csapból. Egy kisikló vonat, ami elveszi tőled, akiket szeretsz. Egy penészes mosógép, amitől büdös lesz a kimosott ruhád. Orvos, aki a markát nyújtja, ha valamid fáj. Eladó, aki átcimkézi a lejárt, romlott árut. Színész, aki eljátssza majd, hogy csak neked játszik. Liftkezelő, aki szundít még egyet, amikor beragadsz. Költő, író, aki más tollával ékeskedik. Tudós, aki feltalálja a spanyolviaszt.
lyon
2022. október 28. 19:37
Ébredj már fel kis csillag... Még elkésel az iskolából. Mert neked az a dolgod, nem pedig az álomvilágod kinyilvánítása. Arra majd ráérsz akkor ha már lesz saját életképed is... Egyenlőre fogalmad sincs arról sem amiről most próbálsz beszélni.
Lmcwelt
2022. október 28. 18:29
A gyerekeknek semmi keresnivalójuk az utcán! Ezt a szervezők is tudják csak nem akarják betartani a törvényt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!