Élőlánccal tüntetnek a tanárok ügyében Budapesten

2022. október 27. 08:03

A budapesti belvárosban élőláncokat szerveztek a tüntetők.

2022. október 27. 08:03
null

Az élőláncokkal a tanárok mellett tüntetnek a résztvevők. Reggel 8 körül a Nagykörút vonalán alakul az élőlánc. A szervezők szerint egy hosszú lánccá szerveznék össze a tüntetőket.

Az Egyesült Diákfront, a noÁr, a PDSZ, a PSZ és a Tanítanék Mozgalom reggel fél nyolckor a Margit hídnál találkoztak a csütörtöki élőláncot megelőzően. Közleményük szerint „az elmúlt egy hónap világosan megmutatta, hogy a hatalom megtorpant a tiltakozások láttán, miközben a szolidaritás változatos megnyilvánulásait látjuk a pedagógusok, szülők és diákok körében”.

A tájékoztatón Molnár Áron színész, a noÁr mozgalom alapítója közölte, a polgári engedetlenség az új sztrájk, és szerinte már nem csak a tanárok ügye a polgári engedetlenség, ehhez csatlakozniuk kell más ágazatok dolgozóinak is, például az egészségügyi dolgozóknak is.

***

Fotók: Mandiner

Összesen 326 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szkeptikus fickó
2022. november 02. 14:13
Amikor még a fideszesek tüntettek: http://kanadaihirlap.com/wp-content/uploads/2015/07/K%C3%B6v%C3%A9r-t%C3%BCntet.jpg
garihun1
2022. október 27. 19:51
Reggel volt az élőlánc, mert délután elfoglaltak. Korrepetálják a gyerekeinket 5.000 Ft/ óradíjért kp (számla nélkül). Akkor egyik tanár sem ér rá, aki akarja csinálni, mert igény az olyan szinten van rá! A tesi tanár pedig edzést tart (csoportos havidíj), stb. Igazuk van, ha azt mondják, hogy az építőiparban 30.000 Ft a segédmunkás napibére! -igaz, hogy ez napi 10 óra + oda és hazautazás, stb. -és nincs se nyári szünet, meg Köszönjük Klári néni...!
Báthory Ödönke
2022. október 27. 18:44
Akik a kisgyerekeket kiküldték tüntetni, semmiben sem jobbak a gyerekek mögé bújó afgán atomtudósoktól...
Zolotarjov
2022. október 27. 18:42
Hollandiában már szétverték volna őket..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!