Így hajtották be a mezőhegyesi ménest a Szent Mihály napi rendezvényen (videó)

2022. október 02. 14:02

Az eseményen részt vett Lázár János, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságért Kft.-ért is felelős kormánybiztos is.

2022. október 02. 14:02
null

A mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság közzé tett egy videót arról, hogy miként hajtották be a ménest Szent Mihály napjához kapcsolódóan.

Mint ismert, Szent Mihály napja (szeptember 29. – szerk.) az egész magyar nyelvterületen a gazdasági év nevezetes fordulópontjának számított,  a pásztorszerződéseknél is nagy szerepet játszott. A hagyomány szerint ezen a napon hajtották be a legelőről az állatokat a téli szálláshelyre.

A ménes behajtásáról készült videót alább tekinthetik meg:

Politikai nagyüzem a ménesbirtokon

A ménesbirtok ezt a hagyományt elevenítette fel a 20-as majori ménesben október 1-jén, szombaton, amelyen Lázár János országgyűlési képviselő,  a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságért Kft.-ért is felelős kormánybiztos is részt vett.

Az eseményen többek között vendégül látta Grezsa Istvánt, a Kárpátaljai Szövetség elnökét, akinek bemutatta a birtok fejlesztéseit is.

Erről Grezsa István számolt be Facebook-oldalán:

A héten nemcsak a hódmezővásárhelyi politikus volt az első, aki a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nél tett látogatást. Pénteken Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője is Mezőhegyesen vendégeskedett:

Nyitókép: Lázár János Facebook-oldala

 

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2022. október 03. 16:59
A legkomolyabban új helyet kell keresni, mert ez a budapesti Hősök tere meggyalázása Geszti Péter munka nélküli fizetsége miatt! Lehet folytatni a magyar rendszerváltást!
Krucifiksz
2022. október 03. 09:16
A magad fajta az énekesmadarat is betöltené és megenné. Ez a fajta értéket nem ismerő, nem tisztelő, primitív és jövőtlen gondolkodás, ami téged jellemez, engem mindig megdöbbenéssel vegyes undorral töltött el.
Töki
2022. október 02. 19:51
Gyönyörűek!
csulak
2022. október 02. 17:28
Gyonyoru joszagok !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!