Navracsics Tibor: Magyarország elkötelezett abban, hogy megállapodás szülessen és megkapjuk az uniós pénzeket

2022. október 19. 12:01

„A magyar kormány komolyan gondolja ezeket a vállalásait és ezt a Bizottság is felismerte” – hangsúlyozta előadásában a miniszter.

2022. október 19. 12:01
null

„Magyarország elkötelezett abban, hogy megállapodás szülessen a Bizottsággal és megkapjuk az uniós pénzeket” – fogalmazott Navracsics Tibor a Budapest Economi Forum konferencia nyitóelőadásán.

A területfejlesztési miniszter beszédében elismerte, hogy „részben a realitás, részben a kényszer” mondatta vele a májusi miniszteri meghallgatások során, hogy év végére összejöhetnek a megállapodások. Hozzátette:

a legjobb esetben is az év végéig tudunk megállapodni az eljárási határidők miatt,

illetve a kommunikáció és a bizalmi kapcsolatok alacsony szintje miatt is ez volt reális akkoriban – idézte a politikust a Portfolio.

Brüsszelben is elégedettek a vállalások teljesítésével

„Meg kell állapodnunk ahhoz, hogy ne legyen forrásvesztés, ezt az Európai Bizottság is tudja, ez jó hír” – hívta fel a figyelmet Navracsics Tibor.

Majd azzal folytatta, hogy miután már túljutottak a „kezdeti bizalomépítés szintjén, (...) most már van mindkét oldalon egy kölcsönös bizalom a vállalások végrehajtásáról”. A miniszter jelezte, hogy informális csatornákon is azt hallják Brüsszelből, hogy elégedettek a vállalások eddigi teljesítésével. Ezt jelzi az is, hogy a Tanács meghosszabbította két hónappal a magyar vállalások végrehajtásának határidejét – idézte fel a miniszter.

Komolyan gondolja a kormány a vállalások teljesítését

Navracsics az előadásban hangsúlyozta, hogy

Továbbá elismerte, hogy a vállalások teljesítése során odafigyelnek a „finomhangolásra is, hiszen a vállalások teljesítése át fog nyúlni a jövő évre is”. Utóbbi kapcsán úgy fogalmazott: a korrupcióellenes stratégia és a csalásellenes stratégia kapcsán, hogy ”a közös munka kezdetén vagyunk” – számolt be a Portfolio.

Nyitókép: Navracsics Tibor Facebook-oldala 

 

 

 

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2022. október 19. 19:08
Tibi! Fordítva ülsz a bilin! Soha (remélem, figyeled, amit írok) nem fogja megkapni az EU-s járandóságot (sajnos)! Egy esetben talán (de okulva Lengyelek példáján, nem vagyok abban sem biztos...), de ahhoz nagyon mélyen "fel kellene újítani" a nyelvetekkel az összes EU-s segget Brüsszelben! Már így is elég zavaró (legalábbis nekem), ahogy benyaltok az EU-nak! Ne akarjatok ti is közröhely tárgyává válni, mint a Lengyelek....! Abba végérvényesen belebuknátok (még ha nem is a balliberális ellenzéki csőcselék nyerne, akkor is)!
pesti051
2022. október 19. 18:18
Nem fogunk egy árva centet sem kapni, ahogy a lengyelek sem. Talán tegnap mondta a rádióban Kiszelly Zoltán, hogy a lengyelek pénzére már bejelentkezett Olaszország, Franciaország, Spanyolország és Portugália. Szerintem már jelezték, hogy a magyarokéra is számítanak.
Erdőmester
2022. október 19. 17:01
Sajnos nem tudok optimista lenni. Úgy fogunk járni mint a lengyelek. Az EB- vel megállapodunk, tesszük amit kérnek. Aztán jönnek az EP liberálisai, perrel megfenyegetik Ursulát, ezt még megtámogatja az ET és valahogy nem akar ideérni a pénz. Biztos, hogy jó helyen vagyunk?
mer-kell
2022. október 19. 15:20
Hagyni kéne az egészet a picsába! Ennyi megaláztatás szemétkedést, semmi pénz nem ér meg! Kilépni ebből az egész fosból! Aljas egy népség!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!