Varga Judit: Ne azért vállaljanak gyereket a családok, mert azzal pénzhez juthat a háztartás

2022. október 17. 14:58

A magyar családpolitikának olyan eredményei vannak, amelyek a Holdról is látszanak – fogalmazott a miniszter.

2022. október 17. 14:58
null

A kormány továbbra is fenntartja és fejleszti a családtámogatási rendszert, mert a társadalom alapegységének a családot tekinti – mondta az igazságügyi miniszter a 110 éves a magyar családtámogatási rendszer című konferencián hétfőn Budapesten.

Varga Judit az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány és a Batthyány Lajos Alapítvány által szervezett eseményen arról beszélt, hogy a munka megbecsülése nem választható el a magyar családpolitikai gondolkodástól, a nemzeti konzervatív kormány ugyanis nem a segélyre alapítja, hanem munkával köti össze a családtámogatásokat, a legjobb példa erre a családi adókedvezmény.

Ugyanakkor fontos, hogy

ne azért vállaljnak gyereket a családok, mert azzal pénzhez juthat a háztartás,

hanem fordítva: ha valaki gyereket szeretne, annak ne legyen anyagi akadálya – emelte ki a miniszter.

A magyar családpolitikának olyan eredményei vannak, amelyek Holdról is látszanak

Hozzátette, hogy a kormány ezért egy nagyon komplex családtámogatási struktúrát alakított ki, amely segíti az otthonteremtést, az otthonfelújítást, a nagycsaládosoknak az autóvásárlást, az ingyenes tankönyvekkel pedig az iskoláztatást.

Varga Judit szólt arról is, hogy

Európa hatalmas demográfiai kihívással néz szembe, Magyarország válasza pedig erre a családok támogatása,

amelynek eredménye már látszik, hiszen a termékenységi ráta a 2010-es 1,2-ről, mostanra 1,6-ra emelkedett, megduplázódott a házasságkötések száma, valamint csökkent a válások és az abortuszok száma.

„A magyar családpolitikának olyan eredményei vannak, amelyek a Holdról is látszanak” – ezt már közösségi oldalán írta Varga Judit, az eseményre reflektálva.

Az igazságügyi miniszter vonatkozó bejegyzését alább olvashatja:

Nyitókép: Varga Judit Facebook-oldala

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CNIROLsorazsem
2022. október 18. 00:23
A magyar család akkor vállaljon gyereket ha megengedheti tanévenként 10.000EUR/gyerek tandíjat vagy vannak pedagógus nagyszülők vagy nem zavarja, hogy a gyerek operatori állásban fog dolgozni és modern jobbágy lesz, persze csak ha nem Üldözik el a multikat vagy maguktól nem viszik keletebbre a gyártást.
Hajni37
2022. október 17. 21:15
A cigányok létszámához. A legutóbbi országos népszámláláskor 390 ezren vallották magukat romának. A Kemény féle kutatások és a Magyar Tudományos Akadémia adatai alapján létszámuk 650 ezer és 700 ezer között van. A Debreceni Egyetem közelmúltbeli 800 ezres felmérése komolytalan, mivel a saját bevallásuk szerint is beleszámolták a telepszerüen mélyszegénységben élő nem romákat, a vegyesházasságban élő százezret, illetve a félanalfabéta cigány kisebbségi vezetők bemondásait vették alapul, akik a minél nagyobb költségvetési pénzek lenyúlása érdekében minden érintettet duplán számoltak. Csak hogy tudjuk hányan vannak.
Orbanegynagygeci
2022. október 17. 21:03
A kurva anyád is látszik a holdról. Meg a szocpol csalásod anyukám.
pemete jakab
2022. október 17. 20:03
"Varga Judit: Ne azért vállaljanak gyereket a családok, mert azzal pénzhez juthat a háztartás" A kormány népesedési politikája pusztán a pénzre épül. A Fidesz már megint öngólt rúgott. Hogy lehet így meccset nyerni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!