Novák Katalin: A nők értenek a válságkezeléshez

2022. szeptember 21. 10:51

A köztársasági elnök szerint a világ női állam- és kormányfői példát mutathatnak.

2022. szeptember 21. 10:51
null

A nők értenek a válságkezeléshez, anyaként rendelkeznek ezzel a tapasztalattal, és képesek közösségeket összetartani – hívta fel a figyelmet Novák Katalin köztársasági elnök az ukrajnai háborúra is utalva az ENSZ női állam- és kormányfőknek szervezett New York-i fórumán helyi idő szerint kedden.

A női vezetők tanácskozásán Novák Katalin szorgalmazta, hogy a

Az államfő példaként a magyar családpolitika elemeit említette, amelyek lehetőséget adnak a nők számára. Elsőként említette az együttműködést a férfiak és nők között, ennek részeként a lehetőséget a terhek megosztására azáltal, hogy az anyák mellett az apák, sőt a nagyszülők is otthon maradhatnak és igénybe vehetik a gyermekvállaláshoz kötődő támogatásokat. Második példaként a pénzügyi támogatás lehetőségét említette, azt, hogy a négy- vagy többgyermekes anyák teljes szja-mentességben részesülnek. Megjegyezte, hogy a magyar kormány szeretné ezt kiterjeszteni a 3 gyermekes anyákra is.

Novák Katalin hozzászólásában harmadikként példaként azt emelte ki, hogy

A női állam- és kormányfők fórumát az ENSZ Közgyűlésének előző, valamint jelenlegi elnöke, a magyar Kőrösi Csaba hívta össze. A tanácskozást Helen Clark, Új-Zéland korábbi miniszterelnöke vezette, azon részt vett a világ több tucat országának női vezetője. A felszólalók között volt – a magyar köztársasági elnök mellett – Izland, Banglades, Uganda miniszterelnöke. A fő témák a nemek közötti teljes társadalmi egyenjogúság elérése, ennek módjai, valamint a nők minél teljesebb bevonásának lehetséges társadalmi előnyei voltak.

Novák Katalin hivatalos programja szerdán folytatódik New York-ban, ahol helyi idő szerint kora délután az ENSZ Közgyűlésében is felszólal.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. szeptember 21. 14:35
"...A nők értenek a válságkezeléshez." EZ A FENTI MEGÁLLAPITÁS NAGY--ÉS SOKUNK ÁLTAL MEGTAPASZTALT(!!!)--IGAZSÁGTARTALMAT HORDOZ. BIZONY, NAGYON IGY VAN EZ--AHOGYAN ELNÖKASSZONYUNK MEGÁLLAPITOTTA! És mindez még akkor is áll és megáll, ha az ursula meg csekati, meg dobreva féle "házisárkányok" és működésük mind-ennek eleven cáfolataként tűnnek fel. Náluk alighanem az EREDENDŐ NŐI MIVOLT TÉNYÉNEK HIÁNYA OKOZZA A--LÁTSZÓLAGOS-- ELLENTMONDÁST. ( mert nem attól NŐ, A NŐ, HOGY VAN EGY LUK A KÉT COMBJA KÖZÖTT--EZ A NŐISÉGHEZ NEM ÖLÉG ÉS NAGYON NEM)
roughneck
2022. szeptember 21. 14:09
Ne ugassal te semmirol, te elmebeteg hulye picsa. A nok es a valsagkezeles... Kirol beszelsz te? Ursularol, Nulandrol, Cseh Katkarol, Donathrol, Dobrevarol...? A vilag sokkal elhetobb es nyugodtabb lenne a hatalomra jutott nostenyallatok nelkul....
benedek77
2022. szeptember 21. 13:54
Ez a gyöpös ha nem lenne szoponc, sehol sem lenne. Katika, épp az angol női politikus az aki simán elindítaná a nukleáris fegyvert. Vagy kire tetszik gondolni? Dobrevre, vagy a komcsi Merkelre, esetleg a drogos finn kolleginára? Mi lenne ha pecáznál csak mint az Áder? Így is drága vagy nekünk, de legalább nyugtunk lenne a felolvasott szövegeidtől. Aláírni a gazdád törvényeit menni fog nyilatkozgatás nélkül is.
pandalala
2022. szeptember 21. 12:25
Hát, ne is haragudj Kati, de ez ilyenformán biztos h nem igaz .. :-( Nézd csak meg az EU-t.... Mást sem látni, mint hogy állítólagos nők ömlesztik a hülyeségeiket szakmányban, élükön Fonderlánnyal .. :-((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!