Józsefváros fizetőssé tenné a parkolást a helyieknek is

2022. szeptember 17. 07:07

„Az ingyenes kerületi parkolás fenntarthatatlan és igazságtalan” – fogalmazott Rádai Dániel alpolgármester.

2022. szeptember 17. 07:07
null

A józsefvárosi önkormányzat felvetette, hogy fizetőssé kéne tenni a parkolást azoknak is, akik a kerületben laknak, hiszen „miért járna ingyen közterület annak, akinek autója van?”– számolt be az Index.

Az eddigi szabályok szerint minden józsefvárosi lakos két autót tarthatott ingyen az utcán. Az első parkolási engedélyért 2023-tól 18–30 ezer forintot is elkérhetnek majd éves szinten, a másodikért ennél is többet kéne fizetni. Emellett mostantól lakásonként lehetne majd kikérni a két-két engedélyt, nem pedig személyenként, mint eddig. A rendelettervezetről a jövő héten szavaz az ellenzéki vezetésű kerület képviselő-testülete.

Akik az utcán tartják az autóikat, magáncélra használják a közterületet. Ez a közlegelők tragédiája: ha mindenki korlátlanul kihajthatja a jószágot, elfogy a legelő” – nyilatkozta Rádai Dániel alpolgármester.

Nyitófotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kegyes urunk Karolus
2022. szeptember 18. 06:32
Annyiban pontosítanék, hogy az első autó volt ingyen, a másodikért 20 ezer forintot kellett fizetni.
Robert69
2022. szeptember 17. 21:36
Aztán szoci módra mutogatná, hogy üres a kassza...........Nyávognak, sípolnak de azt elfeletik megemlíteni hogy a választások után kifeizető helyei lettek a budapesti szociknak és liberális kullancsaiknak. Nem az elvonás sok hanem az élősködő!
Reszelő Aladár
2022. szeptember 17. 21:13
Őszintén sajnálok mindenkit, aki nem ezekre szavazott és most elszenvedi. És őszintén nem, aki rájuk. Minden esetre lesz ebből némi visszarendeződés 2024-ben
nomatter
2022. szeptember 17. 11:01
Ez az alpolgi egy eszement barom. Vajon egyáltalán a kerületben lakik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!