Karácsony Gergely a Facebookon panaszkodik az elszabaduló energiaárak miatt

2022. szeptember 20. 15:51

Budapest főpolgármestere emiatt levelet írt Orbán Viktornak.

2022. szeptember 20. 15:51
null

„Mi indokolja, hogy a Paksi Atomerőmű által megtermelt áramot az állami vállalat több mint 38-szoros profittal, igen jól olvastad, 38-szorossal adja el az önkormányzatoknak” – tette fel a kérdést közösségi oldalán Karácsony Gergely.

„Paks annyi áramot termel, amennyi a lakossági fogyasztáson felül bőven biztosítana akkora mennyiséget, hogy az összes közszolgáltatást – közvilágítás, közösségi közlekedés, ivóvíz-szolgáltatás – el lehessen látni országosan.

– hangsúlyozta Budapest főpolgármestere. 

Karácsony azzal folytatta, „ma Magyarországon egy közösségi beruházásként megépült erőmű áramtermelésén egy állami tulajdonú cég a közösség kárára nyerészkedik”. „A jelenlegi kalkulációk mellett ez egész konkrétan azt jelenti, hogy a budapesti közösségi közlekedés villamosenergia-igényének 2023. évi többletköltsége önmagában meghaladná a Fővárosi Önkormányzat teljes iparűzésiadó-bevételét. Magyarul nincs annyi bevételünk, mint amekkora a számla” – tette hozzá.

„Tarthatatlan helyzet”

A főpolgármester a helyzetet „tarthatatlannak” nevezte, és közölte, levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, „de legjobb lenne személyesen megbeszélni, például a Magyar Önkormányzatok Szövetsége által kezdeményezett nemzeti energiacsúcson” – javasolta.

„Azt kéne végre minden döntéshozónak felfogni, hogy mindegy milyen színű rajtunk a kabát, egy hajóban evezünk. És

– zárta gondolatait Karácsony.

A baloldal többször is leállította volna a Paks II. beruházást

Karácsony Gergely levele és okfejtése azért meglepő, mert korábban többször illette kritikával a Paks II. beruházást.

„Brüsszeli embere”, Jávor Benedek korábban pedig arról írt a hvg.hu-n, hogy szerint le kell állítani minden jelentős orosz beruházást az EU-ban, beleértve Paks II.-t is. Jávor emellett elzárná a gázcsapokat is, a szankciók árát pedig a magyarokkal fizetettné meg.

A vonatkozó bejegyzést alább olvashatják:

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2022. szeptember 21. 10:46
Neked, meg a hozzád hasonlóknak köszönhetően. Ha ti nem vagytok, nem vagyok én sem, úgyhogy köszönöm! : )
Aerion
2022. szeptember 21. 09:47
Gondoljátok végig, barátaim! Hogyan jutottunk el Ronald Reagentől dzsó bájdenig? És hogyan brezsnyevtől Putyinig. Ez a két irány inverz módon függ össze. Nincs egyik a másik nélkül. Gondoljátok végig, barátaim.
Aerion
2022. szeptember 21. 09:36
Nem kellett volna az olyan emberek haragját kihívni, mint amilyen például én vagyok. Meg még rajtam kívül pár millió ember. Nem kellett volna, de hát, ez nem választás kérdése. Az abnormalitás nem nyerheti meg magának a normalitást! Elkerülhetetlen, hogy a kettő ütközzön, és eddig csak azért kerülte el egymást ez a kettő, mert az abnormalitás folyton kitért a normalitás útjából, és a háttérben dolgozott az érdekein, a sötétben, lopakodva, fokról-fokra. De egy ponton túl már túl sok a fény, és aki lát, és hall, és érez, az ÉRTENI fog. Eljött az 'értés' kora. És a mosléknak annyi. : )
ThuleanPerspective
2022. szeptember 21. 09:20
Apucinak nem ír? Akarom mondani az európai bizottságnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!