Nagy István: Eszünk ágában sincs kivágni a magyar erdőket!

2022. augusztus 19. 07:14

Az agrárminiszter nyomatékosította, hogy kivágás helyett az erdőterületeket szeretnék növelni.

2022. augusztus 19. 07:14
null

„Bőven van fa, van tartalék, a magyar erdők biztonságban vannak az energia-veszélyhelyzetben is” – jelentette ki Nagy István agrárminiszter, aki szerint rengeteg tévhit jelent meg az elmúlt időszakban az erdőkkel és a fakitermeléssel kapcsolatban.

A hirado.hu-n azt írják: az elhúzódó háború, a gázválság miatt a tűzifa a legkelendőbb árucikk most a fakereskedésekben. Napról-napra egyre többet vásárolnak belőle. Több helyen már várólisták alakultak ki. Most olyanok is vesznek, akik korábban mással fűtöttek.

Több civil szervezet is álhíreket terjeszt

A kormány, hogy mindenkinek elérhető áron és megfelelő mennyiségben jusson tűzifa és ne lehessen az árakkal spekulálni megkönnyítette a fakitermelést. A rendelet csak akkor lép életbe, ha az energiakrízis eljut arra a szintre, amikor a hazai igényeket már nem lehet a tervezett kitermeléssel fedezni. Ennek ellenére több civil szervezet és baloldali politikus napok óta a védett erdők kivágásáról szóló álhíreket terjeszt.

– jelentette ki Nagy István.

Az agrárminiszter közösségi oldalára feltöltött videójában nyomatékosította, hogy kivágás helyett az erdőterületeket szeretnék növelni. Nagy István hangsúlyozta, hogy a veszélyhelyzet idején az állami erdőkben továbbra is tilos természetvédelmi vagy Natura 2000-es területeken az őshonos erdők tarvágása.

„Felelős erdőgazdálkodást folytatunk és Európa legnagyobb erdőtelepítési programját hajtjuk végre. Nagyon sok fát ültetünk és jóval kevesebb fát hasznosítunk, mint amennyit az erdők teremnek. A magyar erdők teljes biztonságban vannak, fokozottan vigyázunk rájuk még az energia-veszélyhelyzetben is” – folytatta.

Az idei évben csak az állami erdőgazdaságok még 1,3 millió köbméter tűzifa tervszerű kitermelésére rendelkeznek érvényes engedéllyel, ami bőven fedezi a megnövekedett igényeket is.

Nyitókép: YouTube

Összesen 180 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ki itt betépsz...
2022. augusztus 19. 16:41
https://www.facebook.com/watch?v=803043900694130 És ez csak egy utca, csak egy momentum dériék fagyilkos hadjáratának! https://ujpestihirek.hu/helyi-temak/ne-irtsak-ki-az-ujpesti-fakat A József Attila utcai pusztítás csak kisebb része annak, amit eddig végigvittek ezek az állatok! Gondolom, a pár nappal ezelőtti tüntikén azért képviseltették magukat, elküldték trippont, vagy valamelyik másik gyurcsánycsicskát. Fához kéne láncolni az egész bagázst, jól ottfelejteni a dögevőknek! Életükben először hasznára válnának az anyatermészetnek és az újpestieknek, és mindjárt tisztább lenne a kerület is! Szívesen látnám pl. karón varjut, hogy az is folyt volna le az apja térdén! De annak is kimerül abban a tudása, hogy a az MTVA székházba jár háton pörögni, pedig ócska lenne breaktáncos koldusnak is, nemhogy képviselőnek. Szépen áthozatja magát a 2.kerületből, aztán a 4.kerületi kasszához járul a fizujaiért... https://www.youtube.com/watch?v=tBfJ6fbL8Yc És ha most valamelyik újpesti proli hőbörögne, előbb nézze meg, mit ír erről a tetűről a FOS, a 444! https://444.hu/2016/08/03/a-dk-alelnok-vagyonbevallasaban-alig-talaltunk-valamit-aztan-megneztuk-a-cegeit Akkor képzeljétek, mi sara van még, ha a sajátjai így nyilatkoznak! Na, ezeket tartja el az állam és Újpest behülyített polgárai. Meg persze azok, akik utóbbiak miatt kerültek a fsz rossz oldalára. Amire valóban szükség lenne, azok csak kamu kampányok, félredobott kérelmek, vagy esetleg homályos ígéretek, természetesen a megvalósítás elmaradása esetén hivatkozható dátum és felelősök nélkül. Újpesten visszafelé forog az idő, megint nemhogy nulláról, de megint mínuszból kell talpraállni. Wintermantel a komcsik után szarból épített aranyvárat, ezek a tetvek meg szabad prédaként kiárusították, visszazüllesztették, újra a maszop utódainak kifizetőhelyévé tették. Deja vu. Nem kicsit, nagyon.
jánosbácsi
2022. augusztus 19. 09:32
Nem kellene szándékosan félrevezetően fogalmazni ,olyan törvényeket hozni amely törvényekbe utólag bármit bele lehet magyarázni ami éppen a hatalomnak kedvező. Egyébként Magyarországon több mint száz éve kiválóan működő öntözőrendszer volt kiépítve amit a büdös parasztok beszántottak, hogy nagyobb földterületük legyen,most meg sírnak,hogy aszály van.
olajfa1
2022. augusztus 19. 09:11
Ha Németországban szabad, akkor nálunk miért nem szabad? H Hogyan van az, hogy az EU - a szocialista, liberális ZÖLD pártoks koalíciós vezetésű- Németországnak AJÁNJJA A FOKOZOTT FAKITERMELÉST!!!... Magyarországon meg ogyenezen pártszövetség meg TILTANI AKARJA UGYANAZT AMIT NÉMETORSZÁGBAN TÁMOGAT??? NA EZ A SZÍNTISZTA ALJASSÁG!!! ezektől a "pártoktól"...
szilvarozsa
2022. augusztus 19. 09:04
Igazad van! Kohn Béla nem ült a vonaton, ő a forgalomirányító volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!