Márki-Zay: Közgazdászként én megmondtam, hogy mindig a kisemberek fizetik meg a válságot, de mi kiállunk a kisemberekért

2022. július 16. 19:12

Az egykori miniszterelnök-jelölt hősnek nevezte azokat, akik kijöttek tüntetni, mivel „ilyen uborkaszezonban nem szeretnek tüntetni az emberek”, akiknek rengeteg más dolguk van, „például nyaralnak”.

2022. július 16. 19:12
null

Mint arról korábban beszámoltunk, fél órát csúszott Márki-Zayék szombati Jászai Mari téri tüntetése, ahol fél hatkor még csak nagyjából ezrenjöttek össze, este hét óra után azonban több ezresre duzzadt a rakparton összegyűlt emberek száma. Fél hat és 19 óra között számos beszéd elhangzott, este hét órakor lépett színpadra Márki-Zay Péter.

Márki-Zay azzal kezdte beszédét, hogy megköszönte annak a pár ezer embernek a részvételt, mivel „ilyen uborkaszezonban nem szeretnek tüntetni az emberek”, akiknek rengeteg más dolguk van, például nyaralnak,  ezért „akik itt vannak, hősök”.

Ezután a bukott miniszterelnök-jelölt párhuzamot vont a 2006-os események és a mostani állapotok között. Szerinte az elmúlt hét volt „Orbán Viktor őszödi beszéde”. Kijelentette: ő már régen megmondta – több, mint egy évvel a háború kitörése előtt ( a szerk.) – hogy a rezsicsökkentés fenntarthatatlan.

Márki-Zay két közmondást idézett: „A hazug embert hamarabb utol érik, mint a sánta kutyát”, és „addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik”.  A politikus ezután Döbrögi-hasonlattal élt, aki „főispánért kiált”, és nem becsüli meg a szegény embereket. Szerinte Orbán a kisembereket sarcolja meg a multik helyett, és „aki ezután hisz a fideszes hazugságoknak, az menthetetlen”.

Márki-Zay szerint „a Fidesz hülyítette a népet”, de ő közgazdászként mindig is tudta, hogy „mindent a kisemberek fizetnek meg”. Márki-Zay ezután feltette azt a kérdést, hogy „mire készül Orbán Viktor?” Mindezt azután, hogy kijelentette: Orbán megemelte a rendvédelmi dolgozók bérét.

A hergelés el is érte a célját, a közönség soraiból többen „rendőrállam”-ot kiabáltak be.

A szónoklat azzal zárult, hogy Márki-Zay kijelentette: ők majd kiállnak „a megalázott és megszomorított kisemberekért”, még a Fidesz-szavazókért is.

„Ébresztő, Magyarország” – kiáltotta Márki-Zay, majd a több ezer átvette a skandálást. Aki követte Márki-Zay kampánybeszédeit, nem lepődött meg, de a kívülálló száméára furcsán hangozhatott, hogy a volt miniszterelnök-jelölt legalább háromszor fejzte be, majd kezdte újra a beszédet, újra és újra megköszönve a részvételt az embereknek.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 374 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szárma
2022. július 17. 20:50
Nincs ennek a pasasnak helye a közéletben. Nem éri fel még ma sem ésszel az ogy választás tanulságát?
Innogreen23
2022. július 17. 09:30
Istenem. Még mindig hír ez az idióta betegagyú közröhely állat? Biztos? Borítsuk már rá a fejejtés könyörületes fátylát erre a köz ökörre.
Bátya62
2022. július 17. 07:43
Az igazi okokkal kéne foglalkozni! Miért is van ez a nagy drágulás? (A háború csak rátett egy lapáttal) Kik az elő idézői, gerjesztői, haszonélvezői? Mi a céljuk a g@ciknek? (Igen, erről a mi kormányunk is hallgat)
Megtalálta
2022. július 17. 07:24
Féleszű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!