Árván maradt Zugló: Hadházy Ákos mindennel foglalkozik, csak saját választóival nem

2022. július 20. 12:00

Naponta leplez le valamit a „korrupcióvadász”, de saját körzetének ügyeivel nemigen törődik. Pedig Borbély Ádám helyi fideszes képviselő szerint lenne mit csinálni Zuglóban is, Hadházy utánajárhatna pár gyanús ügynek és intézkedhetne helyi problémákban. Hadházy Ákos egyébként legkorábban ősszel teheti le az országgyűlési esküjét. A képviselő ugyanakkor megkeresésünkre közölte: folyamatosan jelen van Zuglóban és foglalkozik az itt élők problémáival.

2022. július 20. 12:00
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Frissítés: 

Hadházy Ákos közben reagált megkeresésünkre, a következőket írta: 

Folyamatosan jelen vagyok Zuglóban és foglalkozom a zuglóiakat érintő konkrét ügyekkel is. Több fogadóórát is tartottam megválasztásom óta – szabadtéren, mivel Kövér házelnök úr továbbra is akadályoz képviselői jogaim gyakorlásában. A zuglóiak folyamatosan keresnek meg különféle problémákkal, száz fölött van azon konkrét ügyek száma, amelyekkel eddig foglalkoztunk. A témák változatosak, egyebek mellett a kutyafuttató, a fűnyírás, lakhatási gondok, a Lidl, a MÁV szemete és természetesen a kormányzati hátszéllel tervezett óriásberuházás, a Bosnyák téri beépítés megakadályozása."

Több mint három hónappal ezelőtt, az április 3-i választáson a zuglói választókerületben 54 százalékos eredménnyel nyert mandátumot az ellenzék színeiben Hadházy Ákos. Választási győzelme után azonban egy percig sem törekedett arra, hogy országgyűlési képviselőként végezze munkáját: úgy döntött, le sem teszi az esküt és erre biztatott minden ellenzéki képviselőt is.

Felhívása süket fülekre talált, Hadházy így a sajátjaiba is belerúgott, kollaboránsoknak nevezve ellenzéki képviselőtársait, majd elhagyva a Momentumot (néhány éven belül immár a harmadik pártot).

Végül azonban ő is meggondolta magát és jelentkezett eskütételre, de erre Kövér László házelnöktől eddig nem kapott lehetőséget. Őszig pedig biztosan nem is fog, miután a parlament tavaszi ülésszaka befejeződött, a napokban lezajlott rendkívüli ülésen pedig szintén nem került sor a jogi aktusra.

Információink szerint egyelőre nincs kijelölt időpont Hadházy eskütételére.

A képviselő egyébként már az előző ciklusban sem tette gyakran tiszteletét az Országgyűlésben és megnyilatkozásai alapján most sem fog – ha végül lerakja esküjét, akkor sem. 

Szó sincs a választókerületéről

Mindenesetre az eskü hiányában nem gyakorolhatja képviselői jogait, fizetést és költségtérítést sem kap, ezért ismét a választóktól kért pénzt. Két nap alatt össze is kalapozott hatmillió forintot, hogy a nyáron is folytatni tudja – ahogy fogalmaz – „korrupcióellenes” tevékenységét.

Bár Facebook-oldala szerint Hadházy folyamatosan járja az országot, mindenhol leleplez valamit,

a bejegyzései között egyetlen zuglói ügyet sem találni.

Pedig épp az adományokat megköszönő posztjában vádolta meg Kövér László házelnököt azzal, hogy az eskütétel halogatása 30 ezer zuglói szavazó akaratát veszi semmibe: az általuk megválasztott képviselőt akadályozza meg jogai gyakorlásában”.

Szerettük volna ennek kapcsán megtudni Hadházy Ákostól, hogy megválasztása óta hány, konkrétan a zuglóiakat érintő problémával, üggyel foglalkozott, karolt fel vagy oldott meg. Azt is megkérdeztük, hogy tartott-e már esetleg a körzetében lakossági fórumot, vagy tart-e fogadóórákat.

Megkeresésünkre azonban cikkünk megjelenéséig nem válaszolt.

Lenne mivel foglalkozni Zuglóban 

Pedig Borbély Ádám zuglói fideszes képviselő (aki Hadházy ellen indult az országgyűlési választáson) szerint felsorolni is nehéz, hány ügyben intézkedhetett volna a körzet parlamenti képviselője.

„Hadházy Ákos, amennyiben néhanapján mégis ellátogat a kerületünkbe, akkor is csak önmaga reklámozásával foglalkozik. Kerüli Zuglót, és következetesen hallgat, amikor az elvbarátainak visszás ügyeiről van szó, tenni pedig semmiért sem hajlandó az itt lakók érdekében” – hangsúlyozta a Mandinernek Borbély Ádám.

A kormánypárti politikus a sürgős intézkedést igénylő ügyek között említette az útfelújításokat, miután Zuglóban egyre súlyosabb a helyzet ezen a téren. A helyi Fidesz nemrég például piros szegfűket helyezett a Laky Adolf utca kátyúiba, emlékeztetve a baloldali, szocialista városvezetést és Hadházy Ákost, hogy az útfelújítás is az ő feladatuk és felelősségük volna.

Borbély szerint a nyilvános illemhelyek terén is intézkedhetne Hadházy, ha már az országot járva úgyis előszeretettel ellenőrzi különféle vécék állapotát. A zuglói Vagyonkezelő ugyanis csak leszerelt piszoárokkal, hibás kézszárítóval rendelkező, bűzlő mosdót biztosít a kerületi lakosok számára.

Még ennél is rosszabb, hogy

a baloldali önkormányzat által üzemeltetett közvécék hol felháborító módon pénznyelőként működnek,

mint a Karácsony Gergely luxusberuházásaként épült Pillangó Parkban, vagy egyenesen zárva vannak a kerületi polgárok elől, mint sokszor a Bosnyák téren – tette hozzá a fideszes önkormányzati képviselő.

A korrupcióvadászt a baloldali mutyik nem érdeklik

„Hadházy annak is utánajárhatna, hogy a zuglói baloldal az ő nem létező »felügyelete« és Horváth Csaba vezetése alatt egész egyszerűen intézményesítette az ingatlanpanamát” – folytatta Borbély Ádám. Kifejtette: a testületi ülésekre tucatjával érkeznek úgynevezett „városrendezési megállapodások” vagy „településrendezési szerződések”. Ezek segítségével telkenként, építkezésenként lazítják fel a hatályos építési szabályzatot, vagyis adnak engedélyt az attól való eltérésre. Az építési vállalkozók így több lakást, kevesebb parkolóhelyet és rosszabb zöldfelületi mutatót hagynak maguk után, mint amit az egyébként is megengedő szabályzat lehetővé tesz.

Úgy tűnik, a „korrupcióvadász”

Hadházy nem csak a baloldali politikusok ügyeiben hallgat, de saját maga sem tartja be a törvényeket

– mondta Borbély Ádám. A fideszes képviselő az országgyűlési választás után a kerületben a saját plakátjait időben, a törvényi előírásoknak megfelelően eltávolította, ezzel szemben Hadházy választási plakátjai háborítatlanul fent lógtak hetekig a kerület számos pontján.

Ha pedig már korrupciógyanú, akkor Borbély szerint itt van Zugló momentumos önkormányzati képviselője, Kisné Szivcsovics Nikolett is, aki csak a nyilvánosan feltüntetett dokumentumok szerint több mint félmillió forintot keres, mégis soron kívül kapott önkormányzati bérlakást. Mindez a képviselő szerint annak fényében a legfelháborítóbb, hogy a kerületben nem egy olyan család van, akik hosszú várakozás után még mindig nem jutottak lakáshoz, miközben több, esetenként beteg gyermekükkel méltatlan körülmények között kénytelenek élni.

De a körzet parlamenti képviselője a XIV. kerületi parkolási botrányról sem értekezik posztjaiban. 

a kerületet nem ismeri, az itt lakók nem számíthatnak rá, a helyi baloldal felháborító ügyeiről pedig hallgat” – összegzett Borbély Ádám, hangsúlyozva, hogy a kerület csak a kormányzattól várhat segítséget, bármilyen problémát is kell megoldani.

Nyitókép: Hadházy Ákos Facebook-oldala

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. szeptember 20. 15:23
Az egész országból mutatja be a neres tolvajlásokat,nem véletlen,h.így viselkedett vele a köteles Laci..
Kristály
2022. július 24. 19:47
Aki rá szavazott az kellene hogy eltartsa ez a seggfejet.
Aqishlewy
2022. július 22. 07:02
Fosunk a fostól? Ugyan már...segget törölni se való ez az alak, mert ő maga a végtermék.
konok13
2022. július 21. 09:52
Addig is, amíg a kövér et. hátráltatja a képviselői mandátumát, van egy korszakalkotó javaslat, amit be kellene vezetni! Mivel annyi barom fideszes ül a parlamentben, tarthatna állatorvosi ügyeletet nekik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!