Rosszul indult a napja azoknak az áfacsaló bűnözőknek, akikre a NAV kommandósai törtek rá

2022. június 08. 13:30

A gyanú szerint fantomcégeken keresztül, áfát csalva importálták Magyarországra a brazil szójadarát.

2022. június 08. 13:30
null

Új videót tett közzé a Facebookon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, amelyen egy dunántúli bűnbanda gyanúsítottjaira csapnak la a MERKUR bevetési egység emberei.

A gyanú szerint a banda több tízezer tonna, Brazíliából származó szója áfáját csalta el. A NAV szerint a bűnözők cseh és szlovén cégeken keresztül importálták Magyarországra a szójadarát, amik nem fizettek áfát, így rajtuk keresztül 27 százalékos árelőnnyel tudták értékesíteni a szóját a belföldi felhasználóknak. A hatóság szerint

a bűnszervezet így 1,5 milliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek.

A NAV tájékoztatása szerint egymilliárd forintnak megfelelő készpénzt, luxuscikkeket és mezőgazdasági eszközöket már lefoglaltak a bűnszervezet tagjaitól, sőt, még száz szarvasmarhát is. A bevetésekhez informatikusok segítségét is igénybe vették, a MERKUR egységre pedig ott volt szükség, ahol fegyverek jelenlétére is számítani lehetett.

A bűnszervezet vezetői akár húsz év börtönbüntetést is kaphatnak, ha valóban bebizonyosodik a bűnösségük.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csjanos
2022. június 09. 09:06
...hm...1.5 milliárd...ezért már érdemes lehajolni...a szemétládák..pfuj
kurbitalis
2022. június 09. 05:36
Meg kéne végre tanulni magyarul. Rosszul indult a napja azoknak. A magyar a birtokos és a birtok száma szerint egyeztet.Helyesen: napjuk azoknak. Az ember agylobot kap, hogy sznte nincs újságírónk, aki tudna magyarul.
bagira
2022. június 08. 17:18
Jahhh a Cseh , nem létező pályázatra 4.8 milliárd lopitika. Ebben a brüsszeli körmösök is bele játszottak , nem igaz csak úgy Cseh felmarkolhatta , kellettek hozzájárulók is , valahogy ott nagy hallgatás mint a 4-s metró 167 milliárd elsíbolásról. . Jut eszembe a ballibsiknél gyakorlat nagy összeg röpköd valahogy a körmösök körül dongják 10%-ért. Cseh elmondhatná a 4.8 milliárd eus pénz támogatásból mennyit termelt ki az ország gazdaságát mennyivel gyarapította , mennyit vettek le azok akik hozzá járultak a felvételhez , pláne euban nincs ingyen ebéd? Esküvőn tort ült a magyarokon a 4.8 milliárdból , elhiszem hogy a hangulat az asztal alá csapott . 4-metró építést rabló banda irányította be sem fejezték (Orbán kormány fejezte be ) , de a 167 milliárd eus pénznek lába kélt. Junckerig ,angol, német francia cégekig értek a szálak . Brüsszel napirendről azonnal levette .
nick89
2022. június 08. 16:48
Kekeke! A Belgrád-Budapest kínai csempészvasúton naponta túlteljesítik ezt a ferdeszeműek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!