Védőnők szövetsége: Márki-Zay Péter megalázó és sértő kijelentést tett a védőnőkre

2022. június 02. 08:17

Arató Gergely szerint egy értekezleten a védőnői hálózatról szólva „Márki-Zay azt mondta, hogy azt nem fejleszteni, hanem leépíteni kell, mert ez egy haszontalan hungarikum”.

2022. június 02. 08:17
null

Megalázó és sértő kijelentést tett Márki-Zay Péter, a volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt a védőnőkre, annak nincs semmilyen szakmai és tényalapja – mondta a Magyar Védőnők Szakmai Szövetségének elnöke csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A műsorvezetőnek arra a felvetésére, hogy Márki-Zay Péter a világon egyedülállónak számító védőnői hálózat felszámolását helyezte kilátásba még a kampányban, Várfalvi Marianna közölte, a magyar védőnők 107 éve dolgoznak minden településen a családokért, ráadásul azokért, akik az adott élethelyzetükben támogatásra, segítségre szorulnak. „A védőnői szolgálat folyamatosan fejleszti magát (...) mindig az aktuális családi helyzeteknek megfelelően. Mi ott vagyunk a családokban, a családok bizalmasai vagyunk, minket minden kérdéssel meg lehet keresni” – hangsúlyozta a szakember, hozzátéve, hogy ezért esett rosszul neki az, amit Márki-Zay Péter mondott a védőnőkről. Hozzátette, hogy a védőnők teljesítménye is mellettük szól, hiszen Magyarországon minden gyermek be van oltva, minden újszülöttet meglátogatnak, minden várandós nőt gondoznak, sőt az Ukrajnából menekült anyákat is fogadják.

Ismert: a 24.hu tényfeltáró cikke kapcsán robbant ki Márki-Zay legújabb botránya. A lapnak nyilatkozó DK-s Arató Gergely arról beszélt, – a közös kampány káoszát, és a „kapitány” alkalmatlanságát illusztrálandó – hogy amikor a baloldali összefogás egyeztetése során a védőnői hálózat fejlesztéséhez ért, „Márki-Zay azt mondta, hogy azt nem fejleszteni, hanem leépíteni kell, mert ez egy haszontalan hungarikum”. 

Váratlanul egy vasárnap estére kért magas szintű egyeztetést Márki-Zay Péter a programról. [...] Amikor a védőnői hálózat fejlesztéséhez értünk, Márki-Zay azt mondta, hogy azt nem fejleszteni, hanem leépíteni kell, mert ez egy haszontalan hungarikum – szó szerint ezt mondta –, szerinte középosztálybeli családok anyukái kávézgatnak a sok pénzért fizetett védőnőkkel, ezért ennek semmi értelme” – idézte fel Arató.

Persze Márki-Zay szerint nem is úgy volt, állítja, igazából a romákon vesztek össze Gyurcsánnyal.

(MTI, Mandiner)

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2022. június 02. 22:18
MZP egy pedofil görény!
Vidėken újrakezdő
2022. június 02. 11:23
Éppen, hogy nem felesleges intézmény. Saját családi tapasztalataim alapján kimondottan hasznosnak tartottam gyermekeinknél és tartom unokáinknál. Minden védőnő, akivel eddig találkoztam szakmailag felkészült volt, barátságos, hasznos. (Ugyanezt mondhatom a gyermekorvosokról is.) MZP lázálmában rájött, hogy a védőnők kimaradtak a sértegetési programjából, hát még így a végén pótolta. Mert már az utolsókat rúgja - hála az égnek!
Agrippa
2022. június 02. 10:58
Ő már csak ért az asszonyok, az anyák világához! Eddig is "bizonyított". Vajon a "világszép" feleségtől jönnek ezek az állandó becsmérlő fröcsögések? Mindegy is, a védőnők továbbra is végzik áldozatos munkájukat, mint mindenki más. A bomlott elmét meg várja otthon hasonszőrű társa.
lilla50
2022. június 02. 10:51
Nagy Gergely Miklós és Kerner Zsolt hír24 megkérdezte az érintetteket szerintük hogy volt és néhányan emlékeztek ezek sok képmezős elérhető cikkek ebből Arató kapott 11 sort MZP arra reagált kétszer: Kerner Zsoltnak és az oldalán is kétszer A közzé tett dokumentum Aratót erősíti de nem volt abban semmi sértő--
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!