Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Igazából a romákon veszett össze Gyurcsány és Márki-Zay

2022. június 01. 13:14

Legalábbis Márki-Zay szerint.

2022. június 01. 13:14
null

Új információk látnak napvilágot az ellenzéki belső működésről. Márki-Zay Péter friss Facebook-posztjában arra reagált, hogy Arató Gergely szerint ő leépítené a védőnői hálózatot. A Gyurcsány-párt képviselője szerint a védőnői hálózatról „Márki-Zay azt mondta, hogy azt nem fejleszteni, hanem leépíteni kell, mert ez egy haszontalan hungarikum”.

Márki-Zay mást állít

Márki-Zay a Facebook-posztjában kifejtette, hogy pont nem a leépítést akarta, hanem a fejlesztést. „Másnap a DK is elfogadta az Emelkedő Magyarország programját, benne a védőnőkre vonatkozó pontosításokkal” – írta. Elmondta, hogy szerinte a program összeállítása komoly ellenzéki teljesítmény volt, „elszomorító, hogy még ezt is sárdobálásra használják egyesek”.

A romákon vesztek össze Gyurcsánnyal

A bejegyzésben kifejtette Márki-Zay, hogy valójában azon vesztek össze Gyurcsány Ferenccel, hogy

egyetlen romát sem akartak a DK-sok a listára, korábbi közös ígéretünk ellenére. 

Nyitókép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Halder
2022. szeptember 11. 15:20
"Gyurcsány: Nehéz cigánynak lenni Magyarországon" Ha te lennél hatalmon mindenképpen hisz "egyetlen romát sem akartak a DK-sok a listára, korábbi közös ígéretünk ellenére." csak a szokásos hányinger.....
Hajni37
2022. szeptember 11. 13:47
Tényadatok a magyarországi cigányok létszámáról. A legutóbbi országos népszámláláskor 390 ezren vallották magukat romának. A Kemény féle kutatások és a Magyar Tudományos Akadémia adatai alapján létszámuk 650 ezer és 700 ezer között van. A Debreceni Egyetem közelmúltbeli 800 ezres felmérése komolytalan, mivel a saját bevallásuk szerint is beleszámolták a telepszerüen mélyszegénységben élő nem romákat, a vegyesházasságban élő százezret, valamint a félanalfabéta cigány kisebbségi vezetők bemondásaira alapoztak, akik a szokásos módon a minél nagyobb költségvetési források miatt, minden érintettet duplán számoltak, Csak hogy tudjuk hányan vannak.
pumuklik
2022. szeptember 11. 09:50
Makizaj egy cigány lókupec! ...
sagirdilsiz
2022. szeptember 11. 09:28
Én is cigány vagyok táblával a nyakában csak volt legalább egy a DK listán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!