A 24.hu szerint visszatérhet a kormányba Navracsics Tibor

2022. április 21. 06:23

A lap információi alapján a politikus egy uniós fejlesztési tárca élén állhat majd.

2022. április 21. 06:23
null

A 24.hu új névvel egészítette ki a Népszava szerdai információit, melyek a kormányalakításra vonatkoztak. Ismert: az ötödik Orbán-kormány összetételéről eddig olyan hírek röppentek fel, hogy Kásler Miklós nyugdíjba vonul, visszatér Lázár János, újabb ciklust vállal Pintér Sándor, Szijjártó Péter, Gulyás Gergely és Varga Mihály.

Emellett – mint a 24.hu csütörtök reggeli cikkében írja – bekerülhet a kormányba Navracsics Tibor is, aki 2010 és 2014 között egyszer már viselt miniszteri tisztséget a közigazgatási és igazságügyi tárca, majd a külügy élén.

A lap úgy tudja, hogy Navracsics Tibor vezetésével olyan uniós fejlesztési tárca jöhet létre, amely egybefoghatja a források elosztásának és felhasználásának felügyeletét. Ez azt jelentené, hogy az uniós tapasztalatokkal rendelkező politikus vezette új minisztériumhoz kerülhetne a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely (korábban pedig Palkovics László innovációs és technológiai miniszter) által felügyelt uniós terület, valamint a Belügyminisztériumtól az önkormányzatok felügyelete is.

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. április 21. 14:39
Nem fog ez az alak a körzetéért dolgozni. Nem ott lakik, köze nincsen hozzá. Ha beteszik a kormányba, akkor nem sokat fogják látni a körzetében.
FAbika
2022. április 21. 12:14
Gesztus az EU-nak. Ha tényleg a fejlesztési pénzek felhasználásával van gond, akkor megtesszük a leginkább Brüsszel kompatibilis emberünket a felügyeletével.
Caruso
2022. április 21. 09:17
Szerintem nem lesz semmi baj Navracsics Tiborral. Navracsics uniós pályázati ügyekkel is foglalkozni fog, az ő személye csak elöny lehet. Pályázati pénzek ügyében minden gyanú, vélekedés, sejtetés nagyon nagy figyelmet igényel. Rázós terület vigyázni kell mindenre, mert az EB, ET, EP, gyanúsításai nagy veszélyt jelentenek az országra. Navracsics kifogástalan jogi szakember.
Esvány
2022. április 21. 08:09
"A 24.hu új névvel egészítette ki a Népszava szerdai információit" Mire jó ez az intimpistáskodó találgatás? Két hetet nem bírtok kivárni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!