„Aki Gyurcsánnyal magyarázza az ellenzék kudarcát, az tizenhat éve Orbán foglya” – véli Friderikusz Sándor

2022. április 08. 14:39

Az egykori tévés szerint Gyurcsány az ellenzék egyetlen olyan képviselője, aki képes távlatosan gondolkodni, és aki profi politikus.

2022. április 08. 14:39
null

A csúfos választási kudarc után megindult a blame game a baloldalon: megmondóemberek és politikusok keresik a felelősöket a bukásért. Két csoport különíthető el: a DK-sok főleg Márki-Zay kampányában látják a vereség okát, mások pedig azzal érvelnek, hogy Gyurcsánnyal a közös listán nem lehet választást nyerni.

Ez utóbbival feltehetően nem ért egyet az egykori tévés, Friderikusz Sándor, aki a minap Böcskei Balázzsal készített podcastot az április 3-i választásról.

A beszélgetés egy pontján Friderikusz magához ragadta a szót, és

kifejtette véleményét a „Gyurcsány-problémáról”.

Szerintem ez a Gyurcsány-ellenes elv önmagában egy 16 éves probléma, és aki ezt szajkózza az maga is Orbán foglya. Annak a 16 éves agymosásnak a foglya, amit Orbán és gépezet működtet Gyurcsány Ferenc ellen. És ennek semmi köze nincsen Gyurcsány teljesítményéhez, sem személyes adottságaihoz, sem a kormányzásához, kizárólag a lejáratáshoz van köze. A rendszerváltás utáni magyar történelemnek nincs még egy olyan alakja, akit nem mérlegelnek, csak elítélnek, nem veszik figyelembe kormányzásának eredményeit, csak köpködve veszik szájára nevét, és ezt igen gyakran teszik szavazók és újságírók egyaránt. Miközben szerintem a mai ellenzéknek az egyetlen olyan képviselője, aki képes távlatosan gondolkodni, aki profi politikus, és a következőt én fényévekre látom. Szerintem aki Gyurcsánnyal magyarázza az ellenzék kudarcát, az tizenhat éve Orbán foglya” – fakadt ki Friderikusz.

Erre a DK-közeli Böcskei Balázs – akinek cége, a Respublica Kft. bedolgozott a DK európai parlamenti csapatának, emellett pedig a DK-s Gy. Németh Erzsébet hivatalának is dolgozik, mint fővárosi tanácsadó, bár a DK-s tanácsadó titulust visszautasította még tavaly – úgy reagált, hogy

„A politikában tehát a teljesítmény az támogatottság-alapú, és egyértelműen vizsgálható. Az ellenzéki oldalon ez nem Gyurcsány hibája, felelőssége. Ahhoz, hogy valaki politikussá legyen az ellenzéki oldalon, ahhoz le kell győznie Gyurcsány Ferencet. Hogy ezt meg tudja tenni, ahhoz akkora támogatottsága kell legye, mint a DK-nak. Amíg ez a munka nincs elvégezve, viszonylag nehéz felfelé kérdezősködni” – mondta az elemző.

Az idézett jelenet alább látható, a videó 11-14. perce között.

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jooee
2022. április 10. 17:35
Sanyika! Jobban járnál, ha nem politizálnál, hülyéket beszélni felesleges, elhiszem, hogy tetszik akár a gender ideológia is neked, nyilván nagyobbak lehetnek a lehetőségeid benne. Ez azonban a Gyurcsány féle agymosás része és aki ebben él az a Gyurcsány féle balliberalizmus, azaz egyfajta cionizmus foglya.
foldizs
2022. április 09. 12:21
„Egyetlen más állam képviselője sem vallhatja magáról több joggal azt, hogy népének meghatalmazott szószólója, mint éppen Hitler vezér és kancellár, akit az egész német nemzet választott vezérének. A vezér segítségül hívta a népet. A nép eljött és leadta szavazatát. Az, ami tegnap Németországban lejátszódott, tisztán megmutatta, hogy meddőségre van ítélve minden kísérlet, melynek célja a német nép egységének megbontása” – írta Alfred Rosenberg a Völkischer Beobachter 1936. március 31-i számában.
XTRO
2022. április 09. 12:15
Igazad van Fridi ! Gyurcsány kiváló politikus és nagyszerű stratéga. De , a képességeit csak a saját hasznára kamatoztatja csak az önös érdek vezérli. Azonkívül egy mocskos, gerinctelen féreg akit soha többet nem szabad a hatalom közelébe engedni.
confitür
2022. április 09. 09:41
Friderikusz megint hülyeségeket beszél. Gyurcsány Ferenc egy bukott politikus akire semmilyen kampányt nem szabadott volna épÍteni. Ez az ellenzék bukásának a magyarázata. Ráadásul a tájékozottabb szavazók azt is tudják, hogy a Mi Hazánk Mozgalom Gyurcsány Ferenc titkos jobbkeze. A másik ok a miniszterelnök, és a kormány reális nemzeti, keresztény politikája. Összefoglalva a magyar választók nagy többsége a jó, és a rossz közül a jót választotta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!