Ismert dalok feldolgozásával emlékezik az MTÜ 1848-49-re

2022. március 15. 11:26

Tóth Gabi és Mező Misi közreműködésével csendül fel a Daloskönyvben két ismert huszárnóta.

2022. március 15. 11:26
null

A turisztikai ügynökség kedden a honlapján emlékeztetett, hogy népszerű előadók bevonásával online Daloskönyvet indított. A gyűjtemény két karácsonyi dallal indult, most pedig a folyamatosan bővülő YouTube-csatornán március 15. alkalmából az ünnephez kapcsolódó szerzemények hallhatók Tóth Gabi és Mező Misi előadásában.

A Kossuth Lajos azt üzente és a Gábor Áron rézágyúja című dalokhoz videóklipek is készültek, amelyeket a komáromi Monostori erődben forgattak, hagyományőrző huszárokkal, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség közreműködésével – ismertették.

Kiemelték:

a magyar énekek a nemzeti identitás építőkövei, különleges összetartó erejük van, ezért nagy szükség van arra, hogy azokat mindenki ismerje és magáénak érezze.

 A jövőben minden olyan ének a Daloskönyv része lesz, amely a nemzeti identitás része – olvasható a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: Youtube

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. március 15. 22:17
A Csík zenekar kicsit cigányos-nótás-mulatós megoldása a két dalra, ami bizonyos szempontból azért mégiscsak hitelesebb, mint Mező Misi és Tóth Gabi verziója: https://www.youtube.com/watch?v=7Z2in5qzzIM
annamanna
2022. március 15. 22:13
Sőt, ahhoz ezt a verziót is bátran ajánlom összevetésül: https://www.youtube.com/watch?v=h_2KOFKP5Ec :)))
annamanna
2022. március 15. 22:11
Tóth Gabi kritikán aluli, a Mező Misi-féle daloláshoz pedig ajánlom összevetésül ezt a verziót: https://www.youtube.com/watch?v=agmaplQ6jdw
annamanna
2022. március 15. 22:01
188 529 megtekintésnél nulla tetszikelés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!