Megmarad a vírus nálunk Rusvai Miklós szerint

2022. március 21. 18:57

A virológus hangsúlyozta, hogy az ötödik hullám a vége felé jár.

2022. március 21. 18:57
null

Rusvai Miklós a koronavírus ötödik hullámáról nyilatkozott a Life TV reggeli műsorában. A virológus azt is elárulta, kell-e még félnünk a járványtól.

Az interjúban elmondta, hogy

előbb-utóbb mindenki át fog esni a koronavíruson, az oltottaknál azonban enyhébb tüneteket okoz az omikron.

„Az ötödik hullám a vége felé jár, de ezen a szinten nagyjából május vége felé megmarad a vírus nálunk.Az, hogy folyamatosan »gyengül« a vírus, azért van, mert jobban tud terjedni, ha a gazdaszervezetet nem öli meg, így ugyanazt az embert is képes később újrafertőzni” – magyarázta a szakember.

Nem indítanak újabb hullámot a menekültek

Rusvai hozzátette: nem indítanak be új járványhullámot a tömegesen érkező menekültek hazánkban.

„Magyarországon átoltottságban jól állunk, Ukrajnánál jobban, az onnan tömegesen érkező menekültek miatt mégsem indulhat be új járványhullám, mert nem a legfogékonyabb korcsoport jön, és az ötödik járványhullám náluk már lezajlott, tehát a többségük már rendelkezik természetes védettséggel” – mutatott rá a virológus.

Nyitókép: Youtube

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csakislovacska
2022. március 22. 09:19
Rusvai vírus Miklós! Vajon nem a dagályból közvetít? Azért láthat ennyi hullámot:))))
budapesti
2022. március 21. 21:09
A fertőzöttek száma mutat egy hetente ismétlődő mintázatot. Így célszerű pl. a hétfői adatokat a hétfőiekkel, a keddieket a keddiekkel összevetni. Március 10.: 1387 fertőzött. Március 17.: 1503 fertőzött. Március 11.: 2632 fertőzött. Március 18.: 3322 fertőzött. Újra elkezdődött a növekvő tendencia.
Takagi
2022. március 21. 20:40
A DS gondoskodik, hogy újabb variánsok legyenek, vagy fejlesztenek más korságokat a titkos laborokban.
budapesti
2022. március 21. 20:06
Sajnos újra meg fog női a szintje, már kezdődik is az omikron-2 hullám (vagyis a 6.), mutatják az adatok. Túl korán oldották föl a korlátozásokat, tekintetbe véve ennek a típusnak a korábbiaknál jóval nagyobb fertőzőképességét. Lásd itt: https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemic_in_Hungary Szerintem valamikor április folyamán újra be kell majd vezetni minden korlátozást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!