Feljelentést tett a Nemzeti Választási Iroda a kidobott erdélyi levélszavazatok miatt

2022. március 31. 18:07

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az NVI.

2022. március 31. 18:07
null

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Nemzeti Választási Iroda (NVI) az Erdélyben talált kidobott szavazólapok ügyében. Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, az ismert baloldali aktivista, Parászka Boróka lakhelyétől nem messze kidobva találtak 25-30 szavazólapot.

Az ellenzék most erre hivatkozva megsemmisítené az összes, vélhetően 90 százalékban Fideszre érkező külhoni magyar szavazatot, a kormánypárt szerint viszont a baloldal áll az akció mögött.

 A Nemzeti Választási Iroda a közleményében kifejtette, hogy további tájékoztatás várhatóan az eljárás későbbi szakaszában adható.

A Nemzeti Választási Iroda „felhívja a levélben szavazásra jogosultak figyelmét, hogy a választási eljárásról szóló törvény vonatkozó rendelkezése (279. §) szerint a szavazási levélcsomagot a személyes kézbesítés mellett egyéb – meghatalmazással nem rendelkező – személy általi kézbesítéssel is le lehet adni. Ezért a levélcsomag átadásakor a választónak kiemelt figyelmet kell fordítania a bizalmas küldeményre, hogy az iratok biztonságban vissza is érkezzenek a későbbiekben az NVI-hez.”

Nyitókép: Illusztráció / MTI/Illyés Tibor

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ficium
2022. március 31. 20:05
Ezzel akartak itt is Majdan féle felfordulást szítani!
Türelem
2022. március 31. 19:37
Marha unalmas lett a mandiner.....s milyen unalmas lesz vasárnapot követően. Nincs senki a Fideszben, aki foglalkozna a fideszes médiával? katasztrófa.
Sanyikám
2022. március 31. 19:25
Nem olvastok figyelmesen!! Na!! A zindexen megmagyarázták,hogy a cikket romániából kapták, és a teknika ördöge által vissza ugrott a dátumozás feb 1re. El lehet húzni, nincs semmi latnivaló !! És igy fogja nyugtazni az EBES is!
Deotex
2022. március 31. 19:18
Még provokálni is ostobák, akik az egészet kitervelték. Nyilván, aki el akarja tüntetni a lapokat, megpörköli csak a széleit és eldobja azokat egy jól hozzáférhető helyre...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!