A nemzeti érdekkel megy szembe, aki háborúba sodorná Magyarországot

2022. február 24. 12:05

MZP akár katonákat is küldene Ukrajnába, közben tüntetést szervez – az ellenzék megint pártpolitikai célokra használ egy krízist.

2022. február 24. 12:05
null
Kacsoh Dániel

Ahogy a koronavírus idején a keleti vakcinák elleni hergeléssel, a diktatúrázással (a pandémiára hivatkozva Orbán lefújja a választásokat, bebetonozza a hatalmát) és a kormány legyilkosozásával, úgy az ukrán-orosz konfliktus kapcsán is azonnal belpolitikai céljai alá rendelte a helyzet értelmezését a magyar baloldal. Egyszerűen nem bírták ki. Orbánozással kelnek és fekszenek, ez a pszichózis szinte már képtelenné teszi a most épp hatpárti csoportosulásba tömörülő ellenzéki erőket a valóság nemzeti szemüvegen keresztül való értelmezésére.

Mindenekelőtt ott van Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt, aki ugyebár nem megy a szomszédba néhány botrányos mondatért, ám most szintet lépett, hiszen minden eddiginél nagyobb a tét. És nem tesz senki lakatot a szájára! Így fordulhatott elő, hogy

már napokkal ezelőtt kijelentette, ő bizony akár fegyvereket és katonákat is küldene Ukrajnába.

Aztán MZP rátett egy lapáttal, amikor az orosz támadás reggelén, a „híres” kék könyvéből felolvasva, enervált hangon üzent kvázi hadat egyszerre Orbánnak és Putyinnak. Sőt, a közösségi oldalán már arról írt, hogy Orbán valójában nem is békemisszió céljából ment Oroszországba néhány hete, hanem a háborút készítette elő Putyinnal. Pedig ha valamikor félre kéne tenni a pártpolitikát, az talán éppen ez a nap. De az ellenzéknek ez továbbra sem megy.

Lássunk tisztán:

ami most történik, az a nagyhatalmak versengése és viszálya! Nem rólunk szól.

A történelem keservesen megtanított bennünket az igazságra, hogy Magyarország elemi érdeke kimaradni az ilyen konfliktusokból. Miután a NATO együttműködő tagjai vagyunk, tegyük ehhez hozzá: amíg teheti. De amíg tehetjük, tegyük! Ráadásul jogunk sem lenne katonákkal átlépni az ukrán határt, hiszen Ukrajna, bár vállalnunk kell vele a szolidaritást, és ki kell állni északi szomszédunk területi integritása mellett, nem a szövetségi rendszerünk tagja. Ez szintén nem mellékes körülmény. 

Visszatérve a baloldalra és MZP-re: az orosz nagykövetség elé belpolitikai felhangokkal és önző politikai érdekből tüntetést szervezni súrolja az aljasság határát. Ehelyett a felelős magatartás most kiemelten is a kárpátaljai magyarság megsegítése és nem a további eszkalációban való részvétel! Még egyszer: ez alapvetően nem a mi küzdelmünk, aki bele akar minket sodorni egy háborúba, pláne politikai haszonszerzésből, az most a nemzetárulással kacérkodik. A baloldal megint leszerepelt felelősségből és hazaszeretetből.

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2022. február 24. 20:24
KacsoDanó: (MZP) "már napokkal ezelőtt kijelentette, ő bizony akár fegyvereket és katonákat is küldene Ukrajnába." VALÓBAN ezt mondta? Na... na... na, akkor olvassuk el, hallgassuk meg, hogy mit mondott MZP. 1.) OLVASSUK KÉRDÉS: "Miniszterelnökként segítenéd-e Ukrajnát a háborús konfliktus megelőzésében, vagy adott esetben, hogy ha kirobban a konfliktus, segítenéd-e őket annak a kezelésében?" MZP VÁLASZA: "Mindent, amit a NATO szövetségi rendszere megenged, azt nagyon szívesen segítenénk. Nyilván Magyarország hogyha nem Putyin ügynökeként működne Magyarország, akkor természetes, hogy a NATO tagjaként, minden módon, (figyelem!) AMIT a NATO ELDÖNT, azon belül A SZÖVETSÉG KERETEIN BELÜL keretein belül, mindenféle segítséget és támogatást megadhat Ukrajnának." KÉRDÉS: "Akár katonait is?” MZP VÁLASZA: "Hogyha a NATO úgy dönt, (figyelem!) AKKOR akár katonait is. De egyelőre erről szó sincs. Nyilvánvalóan az, hogy milyen kötelezettséget vállal a NATO - aminek Magyarország lojális tagja kell, hogy legyen - nyilván Magyarország már hasonló missziókban már részt vett Afganisztántól a Közel-Keletig, Afrikáig, stb. Sőt, Orbán maga ajánlott fel NATO-együttműködést különböző külföldi missziókban. Nem lehet kizárni, hogy lesz ilyen majd egyszer akár Ukrajna vonatkozásában is." 2.) HALLGASSUK 33:24-től 34:21-ig https://telex.hu/valasztas-2022/2022/02/24/marki-zay-fidesz-media-propaganda-nato-magyar-katonak Szóval, KacsoDanó - sunyi módon - MEGHAMISÍTOTTA, amit Márki-Zay mondott. (:-((((((
Járványfigyelő
2022. február 24. 20:22
EL ME BE TEG
Frutti
2022. február 24. 19:49
Elérkezett a bizonyítás ideje. Minden politikus bizonyít az orosz-ukrán háborúhoz viszonyulásával. Egyesek nagyhatalmi, mások egyéb, látható, vagy láthatatlan érdekeik mentén alakítják ki álláspontjaikat. Márki Zay Péter jelölt álláspontja azonban megkülönböztetett figyelmet érdemel. Márki lényegében alig pár hónapja került igazán látóterünkbe, - akkortól ismerhettük meg igazán. Megtudtuk róla, hogy buta, hogy labilis idegállapotú, hogy forrófejű, hogy szemtelen, hogy tiszteletlen, hogy Megváltó-tudatos, hogy szavai szektavezért idézőek, és hosszasan sorolhatnánk alkalmatlanságának jeleit. Nem sorolom, helyette a háborús helyzethez viszonyulásán gondolkodjunk el. Egy ember, aki percek alatt képes volna háborúba, halálba küldeni magyar fiatalokat, katonákat, - képes volna fegyvereket küldeni az ukránoknak csupán azért hogy a nyugati szándékoknak eleget tegyen. Márki kiszolgál, feltehetően áruló, a magyar nép árulója. Háborúba akarja sodorna a magyarokat. Ezt nem hagyhatjuk. Márkit le kell váltani, ha magától nem távozik a politikai közéletből. Megemlítendő, Orbán Viktor komoly politikai tapintattal, érzékkel, de határozottan kezeli a helyzetet. Orbán nem heveskedik, döntései megalapozottak.
states
2022. február 24. 19:15
Egy normális országban ez a makimajom már belülről rázná a rácsot a gumiszobában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!