Több száz milliós járulékot nem fizettek be Iványi Gáborék

2022. február 21. 17:40

A Hírcentrum hatósági értesülésekre hivatkozva arról ír: Iványi Gáborék tartozása a bérkifizetésekkel összefüggésben keletkezett.

2022. február 21. 17:40
null

Mint arról beszámoltunk a hétfői nap folyamán, kivonult a NAV Iványi Gábor egyesületéhez. A Mediaworks Hírcentrum hatósági értesülésekre hivatkozva arról ír: a NAV tavaly év elején indított nyomozást ismeretlen tettes ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt. A hatóság nyomozóit a szervezet adóigazgatási munkatársai értesítették bizonyos kétséget ébresztő körülményekről. 

A büntetőeljárásban szükségessé vált bizonyos okiratok felkutatása és lefoglalása, a nyomozók ezért keresték fel hétfőn az Oltalom Dankó utcai irodáit, helyiségeit.

A NAV egyéb információt – a nyomozás érdekeire hivatkozva – nem árult el, ennek ellenére több részlet is kiderült, például az, hogy negyedmilliárd forintról van szó. Maga az Oltalom tudatta a közösségi médiában, hogy a NAV 246 millió forintot követel tőlük, legnagyobb részt járuléktartozás miatt. A Hírcentrum más forrásból úgy értesült, hogy Iványi Gáborék negyedmilliárdos tartozása a bérkifizetésekkel összefüggésben keletkezett, tehát az Oltalom nem fizette be munkavállalói után maradéktalanul a járulékot. Ezzel viszont nemcsak a közkasszát érhette kár, hanem adott esetben az egyes alkalmazottakat is.

Ilyen esetben – általánosságban – a munkáltató szabályszegésétől függően veszélybe kerülhet az érintett munkavállalók egészségügyi ellátása, ahogy gondok adódhatnak a nyugdíjuk körül is.

Nyitókép: Facebook

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. február 22. 05:10
"Jelentős összegek érkeztek magyar papok számláira karácsonykor Egyikük elmondta, hogy (...) szerinte ezt nehéz nem egyfajta „júdáspénznek” tekinteni." https://szemlelek.net/jovedelem_karacsony/
budapesti
2022. február 21. 23:30
Szóval itt el van magyarázva, hogy mi történt. https://www.metegyhaz.hu/files/ivanyi_14_07_19_kozl_1.htm 2011 óta igyekeznek fentről kikészíteni a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget és elvenni tőlük azokat a szociális intézményeket, amelyeket működtetnek. Miután az Alkotmánybíróság többször is elítélte a direkt az ő tönkretételükre szabott új jogszabályokat, azokat beemelték az alkotmányba... Ezek után a Strasbourgi Emberi Jogi Bíróság is nekik adott igazat (kimondva, hogy valóban igazságtalan nem egyházként kezelni őket), de erre kormányzati részről az a válasz, hogy "de azt nem mondták ki, hogy ugyanannyival kellene őket támogatni" (legalábbis vállalt feladataikkal arányosan), mint a többi egyházat támogatja az állam. https://444.hu/2022/02/21/tordai-bence-orban-viktor-bosszuhadjaratot-folytat-ivanyi-gaborek-ellen Itt lehet az érdekükben petíciót aláírni: https://szabad.ahang.hu/petitions/koveteljuk-vissza-a-met-egyhazi-statuszat Még annyit, hogy amint az első idézett szövegből kitűnik, az volt a fő érv az egyházi státuszuk ellen (2011-ben, az akkor Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága részéről), hogy a társadalomra hasznos tevékenységük "csak kis társadalmi támogatottsággal bíró", vagyis csak néhány száz vagy ezer fő támogatja őket. Lényegében ennek az érvelésnek - a bizottság néhány tagjáénak - köszönhetőek a legutóbbi szomorú fejlemények is, meg az immár egy évtizede folyó sanyargatásuk és mesterséges elsorvasztásuk is. Szóval csak viszonylag kevesen vannak, akik sok jót tesznek a részükről? Viszonylag kevesen? NA ÉS AKKOR MI VAN??? Azok az emberek akkor nem érdemelnek éppúgy támogatást? Még ha valami rendkívül bizarr szektácska lenne, aminek tényleg vitatható a társadalmi hasznossága (akkor lehetne arra hivatkozni, hogy "komolytalan lenne őket mint egyházat támogatni") - de ők egyszerűen a magyar metodistákból kivált csoport, akik a metodisták eredeti társadalmi, szociális aktivizmusát kívánták felújítani, nagyon helyesen. Ezzel meg mi lenne a baj? Miért ne lenne érdemes éppen úgy támogatásra az állam részéről, mint a nagyobb egyházak? Ordítóan nyilvánvalóan igazságtalan ez a döntés velük szemben, amihez nem lenne szabad ragaszkodnia a kormánynak. Azért még emiatt nem (sem) fogok az ellenzékre szavazni (mert a Gyurcsány-blokk 2005-09-ben már "megmutatta mit tenne" és mert minden képzeletet felülmúlóan rohadt az, amit a homo- és transzszexualitás ügyében művelnek). De azért akkor sincs rendben minden, amit a kormány tesz, és ebben az ügyben szisztematikusan, következetesen igazságtalanul járnak el.
Jóbarát
2022. február 21. 22:11
A 246 millió már régi téma, de azóta további tizennégy intézménynél - amelynek fenntartója szintén a Magyar Evangéliumi Testvérközösség - is feltártak adóhiányt kb. 3 milliárdot. Ezt nyomozzák most. "A közlemény emlékeztet: maga az Oltalom tudatta a közösségi médiában, hogy a NAV 246 millió forintot követel tőlük, legnagyobb részt járuléktartozás miatt. Azonban az adóhivatal további tizennégy intézménynél - amelynek fenntartója szintén a Magyar Evangéliumi Testvérközösség - is megállapította, hogy a munkavállalóik után nem fizettek járulékot, sőt bevallást sem nyújtottak be. A gyanú szerint csaknem 1300 alkalmazott után összességében hárommilliárd forint járulékot nem fizettek meg. A munkáltató szabályszegésével amellett, hogy veszélybe kerülhet az érintett munkavállalók egészségügyi ellátása, nem fogják megkapni a teljes nyugellátást, függetlenül attól, hogy a nyugdíjjárulékot tőlük levonták."
Lajoss
2022. február 21. 20:25
A magyar állam 12 milliárddal tartozik az Iványi egyházának.Undorító Orbán-rezsim.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!