TASZ-projektvezető: A nyugati országok azt hiszik, hogy Magyarország egy szörnyű hely, ahol nincs demokrácia

2022. február 11. 09:35

Asbóth Márton úgy véli, Magyarországon kifejezetten jó élni. Újabb kiszivárgott videó mutatja be, hogyan működnek az NGO-k.

2022. február 11. 09:35
null

Újabb fejezet a Soros-féle NGO-k médiabefolyásolásának történetében: Andrej Nosko, az Open Society Foundations, vagyis a Soros-alapítvány korábbi igazgatója, Kálmán Mátyás, az Index és a 24.hu volt újságírója, valamint Dalibor Rohac, az American Enterprise Institute vezető munkatársa után a Asbóth Márton, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) projektvezetője mesélt a nyugati sajtó Magyarországgal szembeni erős előítéleteiről.

„Úgy gondolom, a nyugati országoknak van egy nagyon furcsa narratívája vagy nézőpontja,

ami alapján hajlamosak elhinni, hogy Magyarország egy nagyon szörnyű hely, ahol a demokrácia egy nem létező dolog.

Mintha olyan lenne, mint Fehéroroszország, vagy valami ilyesmi” – fogalmazott a TASZ projektvezetője.

Rámutatott, hogy bár a külföldi sajtó arról tudósít, hogy Magyarországon és Lengyelországon autoriter rezsimek vannak hatalmon, de szerinte mindkét államban kifejezetten jó élni.

Kifejtette, hogy nem arról van szó, hogy van egy diktátor, aki másik irányba akarná állítani azt a „jó kis országot, ami Magyarország a rendszerváltás idején volt”„Ez így egy nagyon egyszerű történet lenne, de sokkal-sokkal mélyebb okok húzódnak meg a háttérben.

És hosszú évek óta a nemzetközi sajtó erről nem is akar tudomást venni”

– fejtette ki, kiemelve azt, hogy a külföldi újságírók még tájékozódni sem hajlandók megfelelően az itteni viszonyokról.

Asbóth igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy „kimondható-e, hogy a nemzetközi sajtó némiképpen valótlan képet fest a magyar valóságról, mert nem rendelkezik megfelelő információkkal?”

Kapcsolódó

Soros-alapítvány volt igazgatója: a külföldi újságírók torz képet festenek Magyarországról
Andrej Noskó, aki korábban a Soros György által finanszírozott Open Society Foundation egyik igazgatója volt, gyakorlatilag elismerte, hogy Magyarország és Lengyelország ellen igaztalan, elfogult kampány zajlik. Bővebben is érdekel...

Baloldali újságíró: A legtöbb NGO kézben tartja a külföldi újságírók irányítását, az Amnesty International is
A 24.hu, valamint az Index korábbi munkatársa rámutatott, munkájuk során alapos instrukciókat kapnak, kikkel beszélhetnek, illetve, hogy miként függnek az NGO-któl. Bővebben is érdekel...

Beismerés az Orbán-ellenes kutatótól: Brüsszel kettős mércét alkalmazva támadja Magyarországot
Dalibor Rohac szerint, ha egy tagállam szembemegy Brüsszel akaratával, akkor folyamatos támadásokra számíthat. Bővebben is érdekel...

Andrej Noskó, aki korábban a Soros György által finanszírozott Open Society Foundation egyik igazgatója volt, gyakorlatilag elismerte, hogy Magyarország és Lengyelország ellen igaztalan, elfogult kampány zajlik. A 24.hu, valamint az Index korábbi munkatársa rámutatott, munkájuk során alapos instrukciókat kapnak, kikkel beszélhetnek, illetve, hogy miként függnek az NGO-któl. Dalibor Rohac szerint, ha egy tagállam szembemegy Brüsszel akaratával, akkor folyamatos támadásokra számíthat.

Nyitókép: ATV YouTube-képernyőkép

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csakazigazat2
2022. február 11. 14:41
Ma már nincs ilyen, hogy reális országkép. Propaganda van a köbön. Ki melyiknek hisz. Oszt jónapot.
Lajoss
2022. február 11. 12:58
Hitvány pártállam lett a Hazánk,ezen változtatunk ápr.3-án..hajrá,MZP !!
ujujuj
2022. február 11. 12:26
Most még van egy kis kuss odaát, de estére kitalálják, hogy novicsokkal kényszerítették az orosz titkosszolgálati hekkerek Asbóthot, hogy ezt mondja a kamerába.
Akitlosz
2022. február 11. 12:12
Demokrácia máshol sincsen. Demokrácia az, ami Athénban volt, demokráciában a népszavazás a parlament FELETT áll. Semmilyen törvény nem léphet életbe, amit népszavazás nem erősít meg. A politikai pártokból álló parlament uralma a nép felett nem demokrácia, hanem oligarchia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!