Nagy István: 4265 milliárd forint áll rendelkezésre a magyar vidék fejlesztésére 2027-ig

2022. január 25. 11:18

Az agrárminiszter hozzátette: azt szeretnék, ha ezeknek a történelmi léptékű támogatásoknak minden magyar agrárvállalkozó a nyertese lenne.

2022. január 25. 11:18
null

A magyar vidék, a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére a Közös Agrárpolitika vidékfejlesztési pillérén keresztül 2027-ig 4265 milliárd forint áll rendelkezésre, ebből az összegből az idén és jövőre 1529 milliárd forint jut - mondta az agrárminiszter kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Nagy István hozzátette, azt szeretnék, ha ezeknek a történelmi léptékű támogatásoknak minden magyar agrárvállalkozó a nyertese lenne. Hozzátette: ugyanakkor a pénzügyi lehetőségek csak akkor működőképesek, ha van befektetési, fejlesztési kedv a gazdálkodókban. Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott elmondta, Magyarországon 68 nap múlva országgyűlési választások lesznek, ezért

minden társadalmi csoportnak, így a magyar gazdáknak is tudniuk kell, kitől mire számíthatnak a közéletben. 

Az Agrárminisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének együttműködésében elkészítették a „Megvédjük a magyar földet, kiállunk a magyar gazdákért!” című kiadványt, amely a magyar gazdákkal együtt elért közös eredményeket mutatja be. Ezt a kiadványt a következő hónapokban minden magyar gazdának eljuttatják.

(MTI)

Fotó: Földházi Árpád

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Naggy
2022. január 26. 09:49
Az sem ártana, ha a pénz nagy részét nem a Mészáros, Csányi, Tiborcz és társaik kapnák.
pepita
2022. január 25. 15:05
Azért az szerencsés volna ha a pénz egy részét arra fordítanák , hogy a mezőgazdaság legalább alap élelmiszerekkel el tudja látni a lakosságot . Ezekből legalább ne szoruljunk importra .
Mykee
2022. január 25. 13:24
Örömmel venném ha nem csak a gazdákhoz jutna el az anyag hanem a széles nyilvánosság is megismerhetné az elképzeléseket.
nemecsekerno_007
2022. január 25. 11:50
Az már érzékelhető kesz. Hajrá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!