Az LMP szerint csak egy-két ezer forintot spórolhatunk havonta az élelmiszerárak befagyasztásával

2022. január 26. 13:47

Csak kampányfogás az árak befagyasztása, véli a párt.

2022. január 26. 13:47
null

Az LMP társelnöke szerint csupán kampányfogás és rossz eszköz az infláció megfékezésére egyes élelmiszerek árának befagyasztása. Schmuck Erzsébet szerdai, online sajtótájékoztatóján azt mondta: a családokon alig segít az intézkedés, miközben a kisboltoknak „halálos ütés lehet”. A családok havonta legfeljebb 1-2 ezer forintot spórólhatnak azzal, hogy a kormány befagyasztotta hét élelmiszer árát – jelentette ki a politikus, hozzátéve: az intézkedés a Magyar Nemzeti Bank szerint sem eredményez 1 százalékpontos inflációcsökkenést.

A nagyáruházak a bevételkiesést ráterhelhetik a többi termékükre vagy a beszállítókra,

Ezen üzleteket ugyanis már a minimálbér emelése is sújtja. A képviselő szerint ehelyett az alapvető élelmiszerek áfáját kellett volna csökkenteni, mert azzal mindenki jól járt volna, csupán az állam esett volna el némi bevételtől. Vagyis szerinte „kevesebb maradt volna korrupcióra”. Azt ígérte: a Márki-Zay Péter vezette kormány 5 százalékra mérsékeli majd az alapvető élelmiszerek forgalmi adóját.

(MTI)

Képek: Ficsor Márton

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Elmekortan
2022. január 26. 19:13
Naponta háromszor eszünk, nagy családban február 1 től indul, mi legalább becslésünk szerint havi százezret megspórolunk. Nyilván több húst eszünk-! Írjuk pontosan
ThunderDan
2022. január 26. 16:31
Ezt a fanyalgást... ez havi egy-két ezer forint... a rezsicsökkentés már sok ezer forint... a 15%-os szja, a családi adókedvezmény + adóvisszatérítés már sok tízezer forint, folytassuk? Ja nem, fanyalogjatok, és szavazzátok vissza a kormányhatalomba a 2002-2010-es elkúrókat...
sasszem
2022. január 26. 16:13
Böske! Menjetek el dolgozni, ezzel tudnátok a ORSZÁG jólétéhez hozzájárulni. Jelenleg ELTARTOTTAK vagytok. EGY ELTARTÓ!
lendvaiildiko
2022. január 26. 15:46
Tyuknyi ésszel káráln a világba . Lehet, hogy ő is közgazdász, mint Borbéj Lonci? Jó létében nem tudja, hogy ez a pénz is sokat jelent embereknek. A hatósági áras termék alapanyag is. Be kell kerüljön ez más termékek árába is. Ezen felül van piac lélektani hatása is. Ők mondták, a piac mindent megold. Lehet ez figyelmeztetés bizonyos sorosista köröknek, aki az infláció szításával akarja megteremteni a minél elégedetlenebb fogyasztót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!