Alapjogokért Központ: Még a kormányellenes válaszadók kétharmada is egyetért a fiatalok szja-mentességével

2022. január 11. 12:30

A felnőtt magyar társadalom 80 százaléka egyetért a 25 éven aluli fiatalok szja-mentességével.

2022. január 11. 12:30
null

Az Alapjogokért Központ legfrissebb közvélemény-kutatását január 3. és 5. között, ezer ember telefonos megkérdezésével készítette. A kutatásból kiderült, a 8 milliónyi szavazati joggal rendelkező közül 6,4 millióan helyeselték a személyi jövedelemadó befizetésének elengedését, és csupán 16 százaléknyian mondták azt: nem értenek egyet azzal, hogy több százezer fiatal havi szinten átlagosan 40 ezer forinttal többet vihessen haza. 

A kutatás rávilágított arra is, hogy a kormányhoz való viszonyulás kevésbé befolyásolta a megkérdezettek véleményét ebben az esetben, mint máskor megszokhattuk. A kormánypárti válaszadók 88 százaléka, de a kormányfővel kritikusok kétharmada (66 százalék) is egyetértett az szja-mentességet bevezető intézkedéssel, sőt, az ismeretlen pártpreferenciával rendelkezők 76 százaléka is erre az álláspontra helyezkedett. 

„A magyar választópolgárok tehát úgy gondolják, a 25 év alattiak adókedvezménye egy olyan ügy, amely pártokon átívelő konszenzust kellene, hogy legyen. A baloldal ezzel szemben az erről tartott decemberi voksoláson nem szavazta meg a fiatalok adómentességét” – írták a kutatásban.

Forrás: Alapjogokért Központ Facebook-oldal
Forrás: Alapjogokért Központ Facebook-oldal

*** 

A kormány döntése értelmében január 1-től a 25 év alatti fiataloknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a bruttó átlagkereset szintjéig.

(MTI)

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor. Illusztráció.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2022. január 11. 14:59
Több jut mariskára. Családok támogatása, rendben, Idősek támogatása rendben. De hogy korosztály szerinti adópolitika legyen, az nagyon nem snafu. Kíváncsi leszek rá, hogy mit fog szólni egy negyvenes-ötvenes munkavállaló, hogy 15%- al többet visz haza egy gyermektelen húszonéves fiatal, és a munkáltatok hogyan fogják ezt az okozott bérfeszűltséget orvosolni.
llnnhegyi
2022. január 11. 13:06
A moslekkoaliciosok majd eltörlik ezt is ! DK MSZP Jobbik Momentum Párbeszéd LMP + MZP! Dobrev Klára Jakab Péter Kunhalmi Ágnes Tóth Bertalan Fekete Győr András Ungár Péter Márki Zay Péter Gyurcsány Ferenc a részeges vizitdíjas
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!