Varga Mihály: Idén 430 millió dollárnyi adósságot törlesztett elő Magyarország

2021. december 02. 19:29

Idén 430 millió dollárnyi adósságot törlesztett elő Magyarország – jelentette be a pénzügyminiszter a Facebookra feltöltött videójában csütörtökön.

2021. december 02. 19:29
null

Varga Mihály hozzátette, a lépéssel rövid futamidejű devizakötvényeket vásároltak vissza, kedvezőbb kamatozású, hosszú futamidejű forrásra cserélve azokat. Kiemelte, ezzel csaknem 10 milliárd forintos megtakarítást ért el az ország, javult az államadósság futamideje és erősödött Magyarország pénzügyi stabilitása.

„Magyarország tehát egy válság után is képes arra, hogy nemcsak határidőben, hanem még a lejárat előtt törlessze adósságát” – fogalmazott a miniszter, aki szerint ennek is köszönhető, hogy Magyarország úgy zárhatja az idei évet, hogy mindhárom hitelminősítőnél befektetésre ajánlott kategóriába sorolják.

(MTI)

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiscsillag
2021. december 06. 09:15
Moslékellenzéki győzelem esetén borítékolható a brutális eladósítás.
Kiscsillag
2021. december 06. 09:14
Még mindig azt a brutális adósságot törlesztjük amit a moslékellenzék agyalágyult vezére kényszerített az országra.
masikhozzaszolo
2021. december 02. 22:22
10 milliárd megtakarítás. Ha annyi hullott volna ki a zsebemből, lehet észre sem vettem volna. Nem ez a hír lényege. A lényege nincs leírva, csak következtetni lehet. Azt az adósságot, amivel zsarolni lehet Magyarországot a befektetőnek, azt visszafizettük. És olyantól vettünk fel hitelt pl. kincstárjegy, állampapír kibocsájtás formájában aki nem tud vele revorverezni. Pl lakossági, vagy magyar befektető, vagy kínai, vagy arab, vagy orosz, vagy izraeli. Ahol nem számít hogy Orbán fizeti vissza. Nem akarják megbuktatni, mert tudják, ő törleszteni fog. Nem újabb adósságot csinálni. Ez az ami nincs leírva.
hozzászólás
2021. december 02. 20:54
Ennyi adósság volt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!