Írd alá az elérhetőbb voksolásért indított petíciót!

2021. december 15. 15:09

Sok külföldre vándorolt magyar számára elviselhetetlenné vált az autoriter Orbán-rendszer.

2021. december 15. 15:09
Donáth Anna

„A Fidesz szándékosan próbálja ellehetetleníteni a külföldön élő magyarok részvételét a jövő tavaszi választásokon. A kivándorolt magyarok, akik valamilyen okból megtartották magyarországi lakcímüket kizárólag személyesen adhatják le a szavazatukat az illetékes konzulátuson, ami sokszor több száz kilométerre van a külföldi lakhelyüktől. Ez nyilván nem véletlen: sok külföldre vándorolt magyar azért volt kénytelen elhagyni Magyarországot, mert elviselhetetlenné vált számára a 2010 óta épülő, egyre inkább autoriter Orbán-rendszer.

Az egyenlőtlenség megszüntetéséért és a mindenki számára elérhetőbb voksolásért indított petíciót angliai civilek egy csapata, hogy a kormány szavazóhelyiségek és választási irodák létesítésével biztosítsa a szavazás lehetőségét, és így az egyenlő szavazati jogot – ez ugyanis sok tízezer potenciális szavazót jelenthet tavasszal. Az sem mellékes körülmény, hogy a koronavírus közegészségügyi kockázatai miatt a kormány a saját hatalmi érdekei miatt ne veszélyeztessen szavazókat azzal, hogy egyetlen londoni sátorba zsúfolja a kint élő választókat.

De nem csak Angliában él számottevő magyar közösség! Ha az angliai civileknek sikerül elérniük a céljukat, akkor az precedenst teremthet annak a sok százezer magyarnak, akik jelenleg Németországban, Franciaországban, Ausztriában vagy Svájcban kényszerülnek arra, hogy órákat kelljen utazniuk azért, hogy élhessenek a legalapvetőbb demokratikus jogukkal.

Írd alá te is az angliai magyarok petícióját, érjük el, hogy megkönnyítsék a külföldre vándorolt magyarok választáson való részvételét! Nélkülük ugyanis nincs sem kormány-, sem rendszerváltás – ezért is indul a Momentum listáján a külföldön élő magyarok képviseletében a jelenleg még Londonban élő Csillag Tamás.”

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2021. december 16. 22:25
Ez ugyan olyan, mint az élhetőbb Budapest? donát menjen ki az utcákra, és élvezze a sikereket az állandó dugóban!
rókabácsi
2021. december 16. 13:50
tolvaj hazug banda! mindenkit átvernek a süketelésükkel! nézd nmeg a főpolgármester hazugságait az épület eladása ügyében!
Ben Jeremiah
2021. december 16. 07:20
"sok külföldre vándorolt magyar azért volt kénytelen elhagyni Magyarországot, mert elviselhetetlenné vált számára a 2010 óta épülő, egyre inkább autoriter Orbán-rendszer." Idézném apádat, az ördögöt: "El lehet innen menni" Amúgy meg logikailag hibás az okfejtésed, te sokadik generációs komcsi. Mert ha az autoriter Magyarországról menekültek el, akkor miért is kiabálnak vissza? Ha autoriter, akkor nyilván nem fogja megváltoztatni a lehetőséget. Ha viszont megváltoztatja, akkor meg nem autoriter, de akkor minek is akarnak szavazni ellene? Hiszen nem autoriter. Amúgy igen, akinek hazai lakcíme van, az aszerint szavazzon. Azt azért mégsem lehet, hogy az egész világ népessége szavazhasson.
Gyulalmos
2021. december 15. 22:55
Németországban élő magyar állampolgárként is csak az a véleményem, hogy a postaláda nem szavazóurna! Szépen elkocogok Berlinbe, ahogy szoktam, 35o km. nem a világ vége!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!