Handelsblatt: Szolidárisnak kell lenni az LMBT-közösséggel

2021. december 17. 10:12

A német lap szerint a hivatalosan gyermekvédelminek propagált magyar törvény a klasszikus férfi-női szerepektől és heteroszexuális identitásoktól eltérő életmodellek száműzését jelenti a közfelfogásból.

2021. december 17. 10:12
null

A Handelsblatt véleménycikket közölt az LMBT-közösség elleni agresszióról, a velük szembeni szolidaritásól és a társadalmi felelősségvállalásról a magyar LMBT-ellenes törvény kapcsán. A hivatalosan „gyermekvédelem” címszó alatt propagált törvény a klasszikus férfi-női szerepektől és heteroszexuális identitásoktól eltérő életmodellek száműzését jelenti a közfelfogásból, amivel egyúttal arra is céloznak, hogy az LMBT-közösséghez tartozók veszélyt jelentenek a fiatalokra.

A szerző szerint mivel a labdarúgás világszerte emberek millióit éri el, fontos, hogy a döntéshozók kihasználják a pozíciójukból adódó láthatóságot, és társadalmi felelősséget vállaljanak - utalva ezzel arra, hogy tavaly az UEFA nem engedélyezte a müncheni aréna szivárványszínekben való kivilágítását a politikai semlegességre hivatkozva.

(Fotó: A 26. Budapest Pride résztvevői vonulnak a Vámház körúton 2021. július 24-én.MTI/Koszticsák Szilárd)

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2021. december 18. 14:37
Meg a lóbaszottakkal és a szarevőkkel is.
olajfa1
2021. december 18. 12:52
Az LMBTQ közösségének kellene szolidárisnak lennie a többség irányába! és nem provokatívnak!
Timeslot
2021. december 18. 07:55
Márpediglen követelem, hogy minden focicsapatban legyen egy nő vagy aki annak képzeli magát. Legyen legalább egy színesbőrű! Min egy zsidó. Teljes akadálymentesítést a pályákat és limitálják a futás sebességét a kerekesszékkel füvön önerőből elérhető sebesség maximumára!
tetx
2021. december 17. 14:30
Neked lehet kell, mert gondolom te is közéjük tartozol, nekem meg nem kell mert egy magadfajta senkiházi nem mondja meg mit kell csinálnom. Ha pedig valamelyik genetikai hulladék a gyermekeim bölcsijébe, óvodájába bemegy, a feje karóra kerül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!