Novák Katalin: A Fidesz csak demokrata konzervatív pártokkal működik együtt

2021. december 01. 12:35

A miniszter azt írja, pénteken utaznak Varsóba, hogy a következő lépést megtegyék.

2021. december 01. 12:35
null

A Fidesz alelnöke a 444-en megjelent hírre reagált, miszerint a Fidesz csatlakozna a Salvini nevével fémjelzett Identitás és Demokrácia frakcióhoz az Európai Parlamentben.

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük Novák Katalin szavait:

„A más tartalmú ellentéte híresztelésekkel szemben biztosíthatok mindenkit arról, hogy a Fidesz csak demokrata konzervatív pártokkal fog a jövőben is együttműködni. Célunk, hogy a nemzeti érzelmű, szabadságpárti, bevándorlásellenes, a hagyományos családi értékeket tisztelő embereknek minél erősebb képviselete legyen az európai döntéseknél. Ami pedig a konkrétumokat illeti, pénteken utazunk Varsóba, hogy a következő lépést megtegyük. Időben tájékoztatni fogunk mindenkit a fejleményekről.”

A hírt, miszerint Orbán Viktor részt vesz a varsói találkozón, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke is megerősítette az atv-nek: „Azt tudom megerősíteni, hogy Orbán Viktor szombaton Varsóban részt vesz az európai konzervatív pártvezetők munkaülésén”.

Nyitókép: Mátrai Dávid

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ellenforradalmi
2021. december 01. 18:51
Utoljára 2010-ben szavaztam a Fideszre, akkor azt ígérték, hogy levágják a kezét annak, aki belenyúl a közösbe. Akkor ez még harcosan Putyin-ellenes, Európa-párti, konzervatív kormány volt. Ma már ebből a háromból egy sem igaz.
quimby
2021. december 01. 15:41
A kérdés még csak annyi, hogy az az 1 szemnyi KDNP-s képviselő az EPP-ben marad?
yndi
2021. december 01. 15:37
Azok nem állnak szóba vele.
Pelso j.
2021. december 01. 15:35
Az EU-n kívül: a legalja török haver az demokrata konzervatív, mármint fideszes mércével?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!