Ilyen lehet Budapest új vasútállomása

2021. november 12. 12:24

Négy vágányon állhatnak majd meg az elővárosi és távolsági vonatok az új megállóban.

2021. november 12. 12:24
null

Izgalmas látványtervet mutatott a Népliget sarkába tervezett új vasútállomásról Vitézy Dávid. Az új megállót az Ecseri út metróállomás környékére, részben a bécsi vasútvonal Üllői út feletti hídjára tervezik.

A jelenleg itt futó hat vágány meg fog maradni, de ehhez a híd kiszélesítésére van szükség – írta Vitézy. Így két középperon épülhet az új, Népliget névre keresztelt állomáson, vagyis a vonatok négy vágányon állhatnak majd meg. A maradék kettőn a tehervonatok és azok a vonatok járhatnak, amik nem állnak meg a tervezett megállóban.

A tervezett beruházás keretében egy részben fedett átjáró is épülne az új állomás és az Ecseri út metróállomás között. Egy másik kijáraton majd a buszpályaudvar és az új sportcsarnok felé lehet majd eljutni.

Vitézy Dávid azt írja, a Déli Körvasúton közlekedő elővárosi vonatok mellett a Belgrád felől érkező távolsági vonatok is kapnak itt metrókapcsolatot. Az új vasútállomás megépítésére várhatóan a jövő év elején írják ki a közbeszerzést.

Fotó: Facebook/Vitézy Dávid

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg Palóc
2021. november 12. 16:11
Na, ez tetszik.
Dr. Greta Grünberg
2021. november 12. 15:24
A templom megmarad vajon?
Gabsimen
2021. november 12. 13:18
Remélem az M3-as metró Ecseri úti megállóját is átalakítják, hogy a metró kijárat közelebb legyen a vasúti csatlakozáshoz. Sőt, a 3-as villamos megállójának megközelítését is kényelmesebbé tehetnék.
olajfa1
2021. november 12. 13:17
Vitézy Dávid egészen jó dolgokat próbál megvalósítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!