Varga Mihály: Adócsökkentésekkel és támogatásokkal kell válságot kezelni

2021. november 09. 15:51

A DK az egész Európában rekordokat döntő infláció elleni küzdelem megmentőjeként próbál tetszelegni. Pedig lett volna erre lehetőségük: kormányzásuk utolsó éveiben a 9 százalékot is elérte az infláció, mégsem tettek semmit a rezsiemelésen, a megszorításokon, a 13. havi nyugdíj elvételén, az eladósodáson és az elbocsátásokon kívül – írta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán kedden.

2021. november 09. 15:51
null

Hozzátette, hogy ezzel szemben a kormány több oldalról is védi a magyar embereket a világpiaci folyamatoktól: nyugdíjkiegészítést, nyugdíjprémiumot fizet, visszaépíti a 13. havi nyugdíjat, visszaadja a családok befizetett adóját, adómentességet biztosít a 25 év alattiaknak, folytatja a béremeléseket, idén és jövőre 2000 milliárd forintnyi adócsökkentést hajt végre, és alacsonyan tartja a rezsiárakat az Európát sújtó energiaválság ellenére is.

 „A DK végre elhihetné, hogy nem megszorításokkal, nem üres beszéddel, hanem adócsökkentésekkel és támogatásokkal kell válságot kezelni” – írta a tárcavezető.

(MTI)

Fotó: MTI/Komka Péter

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2021. november 09. 19:03
Ugy bizony ! Ezt tette az osztrák Pénzügyminiszter is, miután kijelentette, hogy bármennyibe is kerül, ugy kell legyözni a járványt, hogy közben az emberek anyagilag se épüljenek le. Akkor persze még nem sejtette, hogy ez az elhúzódó pandémia, milyen költséges játszma lesz. Annál érdekesebb, hogy miközben már a biztosítók is nyögnek a sürüsödö természeti zürök miatt, a politikusok ugy tesznek mintha elöre tudnák mire lehet a továbbiakban számítani. (Láttuk ezt a Coviddal kapcsolatban is...) Miközben én is a szigorúan ellenörzött kiadások híve vagyok, nem gondolom, hogy adott esetben elég az alacsony deficit, az éhes emberek szájának a betömésére...
celoke
2021. november 09. 19:01
"Varga Mihály: Adócsökkentésekkel és támogatásokkal kell válságot kezelni" Igen. És nem megszorításokkal, meg az IMF uzsorahiteleivel. És a népesedési problémákat a dolgozó, adófizető középréteg gyerekvállalásának támogatásával kell megoldani. És nem családi pótlékkal, szocpollal meg muzulmán bevándorlók befogadásával. És a migráció megállítható. Csak annak nem megállítható, aki nem is akarja megállítani. Hanem szavazókat akar importálni, idegenekkel megszavaztatva magát a hazai pórnép akarata ellenére. Európa szeme előtt döntöttük romba a liberális diktatúra alaptételeit, amiknek korábban a puszta megkérdőjelezése is tabu volt. Ezért vicsorítanak és ugatnak ránk Brüsszelből távolról, meg az itteni ellenzéki kollaboráns szolgáikkal közelebbről. Mert a magyar kormány ezeket ki meri mondani. És méghogy kimondja! Meg is valósítja. Ezért fog győzni és kormányon maradni a nemzeti kormány jövőre is.
Mykee
2021. november 09. 18:47
2023-ban vajon mivel fejelik meg a 2022- es adakozást annak érdekében hogy fenntartsák a mesterségesen generált fogyasztásból adódó GDP növekedést? Többek között azzal kalkulálnak hogy a 15 százalékon beszedet szja-t visszaadva azt majd az emberek elkoltik és az áfa miatt 27 százalék jön vissza. Na de ezeket az ötleteket évről évre überelni kell hogy legyen hatása.
egyvilág
2021. november 09. 18:08
Mi történik a magyar gazdaságban? (Infláció, kamatok és a közelgő választások) https://egyvilag.hu/index.shtml#PT109_gazdasagpolitika + Amit a gazdasági válságokról tudni kell: https://egyvilag.hu/temakep/099.shtml
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!