Tizenkilenc előterjesztésről szavaz kedden a parlament

2021. november 09. 07:09

A parlament szavaz többek között az országos népszavazási eljárás, illetve a választási törvény módosításáról, továbbá a 2020-as költségvetés zárszámadásáról is.

2021. november 09. 07:09
null

A hétfőn kezdődött ülés második napja reggel 9 órakor, a magyar jelnyelv napjára történő emlékezéssel és napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. A képviselők ezt követően előbb megtárgyalhatják, majd elfogadhatják azokat a módosításokat, amelyeket az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága kezdeményezett az Alkotmánybíróság bérlakástörvénnyel kapcsolatos aggályaira reagálva.

Ezek alapján a forgalmi érték teljes összegét meg kell fizetniük vételi szándék esetén azoknak a világörökségi helyszínen lévő önkormányzati lakásban élőknek, akik kevesebb, mint huszonöt éve bérlik az ingatlant.

A parlament szavaz az országos népszavazási eljárás, illetve a választási törvény módosításáról, továbbá a 2020-as költségvetés zárszámadásáról is.

A döntéshozatal után általános vitát tartanak egyebek mellett honvédelmi, energetikai és közlekedési tárgyú törvénymódosító javaslatokról. Az Országgyűlés aktuális ülése szerdán és csütörtökön folytatódik, majd november 15-én, hétfőn ér véget.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2021. november 09. 10:09
márkizajos be akarja zárni a Mátrai erőművet, ki akarja tenni az ott dolgozó 5000 embert a hülyéje.
Sulammit
2021. november 09. 09:45
Bunkóné Bordély Ildikó felkelt az ágyból, magára ráncigálta a nadrágját, pólóját, de elfelejtett megfésülködni. Tök röhejesen néz így ki. :)
bizony bizony mondom néktek
2021. november 09. 07:37
Félnek a férgek! Hajrá MZP!!!
AROON
2021. november 09. 07:30
A nép szavazáson, elektronikus ne legyen, mert akkor bukta nekünk, lásd USA, Biden.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!