Újabb helyen lesz kötelező a maszkviselés hétfőtől

2021. november 12. 17:09

Az intézkedés célja az emberek egészségének megóvása és a koronavírus terjedésének csökkentése.

2021. november 12. 17:09
null

November 15-től, hétfőtől mindenkinek kötelező a maszkviselés a kormányablakokban – közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel. A közleményben kiemelték: hétfőtől valamennyi kormányablakban és kormányhivatali ügyfélszolgálaton az ügyfeleknek és ügyintézőknek is egyaránt kötelező a szájat, valamint az orrot eltakaró maszkot viselni. Az intézkedés célja az emberek egészségének megóvása és a koronavírus terjedésének csökkentése – írták.

(MTI, fotó: SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2021. november 12. 22:16
Mindekinek - kormánypártinak és ellenzékinek egyformán - újra elmondom, amit már mindenki(nek) tud(nia kéne): A maszk nem befelé véd. A maszk kifelé véd. Azaz hiába veszik fel páran, őket ez nem védi meg. Ezért azok az érvek, hogy nem tilos a maszkot feltenni, cinikusak. Azok, akik felveszik a maszkot, nem magukra vigyáznak, hanem a többiekre, mert a maszk a vírusok (covid, influenza, stb) lélegzettel ürítését gátolja jelentősen. Ezért a maszk hordásának csak és csakis akkor van értelme, ha egy adott helyen mindenki hordja. Az is, aki nincs beoltva, mert tele lehet vírussal. És az is, aki oltva van (1x, 2x, akár 3x), mert ők is tele lehetnek vírussal, és a kilégzéssel egy zárt teret pillanatok alatt megtöltenek vírussal olyan koncentrációban, hogy az már fertőzi a beolt(hat)atlan gyerekeket, és mindenki mást is. Értsük ezt meg, ne csináljunk politikai kérdést vagy hitvitát ebből. A maszk utálatos, kellemetlen, de nem fölösleges, és csak úgy van értelme, ha bizonyos helyeken mindenkire nézve kötelező, a fentiek miatt. Aki diszlájkolni akar, tegye nyugodtan, de legalább annyi fáradságot vegyen, hogy leírja, szerinte mi a hiba a fent leírtakban, azaz hol téved őszerinte ez az érvelés. Mert ha sehol, csak nem tetszik, azt én valóságtagadásnak ítélem. És annak meg nem sok értelmét látom. ;)
Newman
2021. november 12. 21:52
B+egy maszk!!! Ezért visitoztok?! Ugyan!!!:))))
garabonciás
2021. november 12. 21:11
Csak a kölcsönös basztatásra jó a maszkviselés. Van már megoldás: karanténba kell zárni, aki nem él az oltással. Ausztria már ezt teszi.
iIonah
2021. november 12. 19:41
Már egy hónapja hordom a maszkot. Reggelente 0 fokban kimondottan jól esik a viselése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!