Magyarország zöld úton jár – új konzultációt indít a kormány

2021. november 13. 09:32

Az illegális hulladéklerakatok felszámolásáról, a megújuló energia népszerűsítéséről és a zöldenergia közlekedésben való használatáról is kikérik az emberek véleményét.

2021. november 13. 09:32
null

Magyarország zöld úton jár címmel indított új konzultációt a kormány. A környezetvédelmi kérdésekről online kérik ki az emberek véleményét.

Magyarország Kormányának célja, hogy egyetértési pontokat hozzon létre a magyarok mindennapjait meghatározó kiemelt ügyekben. Ezek közé tartozik a környezetvédelem is” – írja a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A kormány a papír-alapú konzultáció helyett ezúttal online párbeszédet indít, annak érdekében, hogy mindenki elmondhassa, mit gondol a környezetvédelem legfontosabb kérdéseiről:

többek között az illegális hulladéklerakatok felszámolásáról, a megújuló energia népszerűsítéséről, vagy a zöldenergia közlekedésben való használatáról.

A kérdőívet itt tudja kitölteni!

Kép: kormány.hu

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hurka
2021. november 14. 16:47
Kitöltöttem , de nem küldtem be, mert a legnagyobb környezetszennyezőről az iparszerű mezőgazdaságról és a közlekedésről semmit sem kérdez. Az is igaz, hogy egyedül nem tud tenni senki semmit, mert az versenyelőnybe jut aki nem teszi. Majd az élet megoldja, Covid, 5G, olajhiány, vízőzön, plusváltás, Gyurcsány, kitudja mi jön...
madarasi.abel
2021. november 13. 23:34
"Fontosnak tartja, hogy a nemzeti parkok igazgatóságai és az állami erdőgazdaságok minél szélesebb körben megismertessék Magyarország táji és természeti értékeit, az általuk kínált kikapcsolódási lehetőségeket és környezeti nevelési programjaikat?" Ja, ezzel fogjuk elkerülni a klímakazánt. Nos, ha ez a magyar kormány "terve" a klíma apokalipszis elkerülésére, mind itt fogunk főni. Nem mi, hanem a gyerekeink, unokáink, de ők biztosan.
madarasi.abel
2021. november 13. 23:32
"Véleménye szerint Magyarország klímavédelmi céljainak elérését milyen program támogatná a leghatékonyabban?" Hát az, hogy kevesebbet fogyasszunk. A benzin árát pl ilyen szempontból kár volt visszanyesni. Fűtési rendszer feljavításával pl sokat el lehetne érni (a fatüzelés nem zöld, btw). Közösségi közlekedés fejlesztése ok (+ az autózás megnehezítése, esetleg büntetőadó a SUV-okra). Napelem ok. Home office segítése. Szénerőművek bezárása. Szélerőművek építése. stb.
madarasi.abel
2021. november 13. 23:25
"Támogatja-e a jelentős szén-dioxid-megkötő hatással bíró faültetési program folytatását, az erdők kezelésével kapcsolatos támogatások körének bővítését?" Nemrég beszéltem egy biológussal. Magyarországon most kb a homokba ültetjük az új erdőinket. Azok meg kínlódnak egy kicsit, majd kinyekkennek. Ebben a formában semminél is rosszabb ötlet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!