Orbán Viktor fogadta a szakmák európai versenyének magyar győzteseit

2021. október 30. 15:12

Hetedik alkalommal vett részt Magyarország a szakmák Európa-bajnokságán, az EuroSkills-en.

2021. október 30. 15:12
null

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Karmelita kolostorban fogadta a 2021. évi EuroSkills verseny magyar érmeseit – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Emlékeztetett: Magyarország szeptemberben hetedik alkalommal vett részt a szakmák Európa-bajnokságán, az EuroSkills-en, amelyet idén Grazban rendeztek meg. Az ez évi versenyen 31 ország több mint 400 fiatal szakembere vett részt; 38 versenyszámban és 10 bemutató szakmában mérték össze tudásukat. 26 versenyző képviselte hazánkat, Magyarország az elnyert érmek alapján elért pontszámok rangsorában az előkelő 6. helyen végzett - mondta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Magyarországon mintegy harmincezren tanulják iskolarendszeren belül azokat a szakmákat, amelyek az EuroSkills-en a „versenyszakmákat” alkotják. A EuroSkills versenyekkel kapcsolatos feladatokat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara végzi a kormánnyal kötött 2010-es megállapodás alapján.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Láncfűrészes Attasé
2021. október 31. 07:40
Az értelmiséget és a tudást, a tudományt saját irigysége okán gyűlölő és lenéző munkásparasztok kormánya, nem hiába, hogy az oktatást hagyják szétrohadni, ahelyett, hogy a huszonegyedik századra való felkészülés irányába mozdulnának a tizenkilencedik századba való révedés helyett. A nyiltan narancsbolsevik karakterű és értékrendű fideszhatalom számára az volna a legjobb, ha mindenki szerencsétlen proli közmunkás volna, meg nyolcosztályos, de legfeljebb szakmunkás ipari tanuló, őket könnyű dróton rángatni, ők az ideális szavazók.
llnnhegyi
2021. október 30. 16:06
Így könnyű! Nálunk jó a képzés, oktatás. 11 éve nem a liberalbolsevistak kezében vannak ezek fontos, életbevágó dolgok. Gratulálok mindenkinek!
olajfa1
2021. október 30. 15:27
Apám azt mondta hogy "ha van szakmád, és abban jó vagy akkor sohasem lesz rossz dolgod" igaza lett, de meg sem gazdagodtam, de sopánkodásra még inkább nincs okom... Sok sikert a szakembereknek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!