Menczer: Tíz hónapon belül létrehozzuk Magyarországon a szükséges kapacitást a Sinopharm gyártásához

2021. szeptember 10. 16:19

A Külügyminisztérium államtitkára bejelentette: együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a kínai Sinopharm-vakcina magyarországi gyártására vonatkozóan.

2021. szeptember 10. 16:19
null

Az oltás az egyetlen fegyver a vírus ellen – kezdi péntek délutáni Facebook-posztját Menczer Tamás. A Külügyminisztérium államtitkára egyben bejelentette: együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a kínai Sinopharm-vakcina magyarországi gyártására vonatkozóan Yang Huichuannal, a vakcinafejlesztő cég (Sinopharm-CNBG) alelnökével és Peng Xiaóval, a Sinopharm-CNBG emirátusokbeli vegyesvállalati partnerének (G42) vezérigazgatójával.

„Abban állapodtunk meg, hogy legkésőbb 10 hónapon belül létrehozzuk Magyarországon a szükséges kapacitást és infrastruktúrát a Sinopharm-vakcina gyártásához” – írja Menczer.

„Mivel a kínai és az emirátusokbeli partnereink folyamatosan vizsgálják a vírus új mutációit, és dolgoznak az aktuálisan leghatékonyabb vakcinák kifejlesztésén, az együttműködés lehetőséget adhat Magyarországnak arra, hogy új mutáció esetén friss információkkal rendelkezzünk, és a hazai gyártásnak köszönhetően gyorsan és hatékonyan reagáljunk” – zárul az államtitkár posztja.

Nyitókép: Menczer Tamás, Facebook

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2021. szeptember 11. 12:11
A londoni olimpián a birkózó Lőrincz Tamást interjúvolta Menczer, egyik kérdését így vezetve fel: „Igen, egész nap jól ment ez a boksz.”
Bradanek
2021. szeptember 11. 07:15
Jó ötlet, remélem sikeres lesz a hazai oltóanyaggyártés. Nem leszünk kiszolgáltatva a Stella Kyriakidou formátumú, korrupt EU-s bürokratáknak.
Pelso j.
2021. szeptember 11. 05:51
Minek, kinek? Egyébként, ez az a vakcina. amelyik helyett Kína két másik fejlesztésébe kezdett?
Rugo
2021. szeptember 11. 01:05
'Az oltás az egyetlen fegyver a vírus ellen.' --- Ez hülyeség. Meg kell nézni USA, Izrael esetét - teljes Pfizer kudarc, minden tekintetben. De most néztem pl. Mongóliát. Szerencsétleneket leoltották (Izraelhez hasonlóan magas az átoltottságuk), mint a malacokat és hullanak mint a legyek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!