Karácsony kabinetfőnöke szerint nincs hatása a nagykörúti kerékpársávoknak a Blaha felújítása miatti dugókra

2021. szeptember 18. 08:08

Reagált Fürjes Balázs felvetésére Balogh Samu.

2021. szeptember 18. 08:08
null

Fürjes Balázs, a főváros és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a napokban kérésekkel fordult a főváros vezetéséhez, hogy az néhány gyors és egyszerű intézkedéssel orvosolja a Budapesten kialakult forgalmi dugók okát. Az egyik javaslata az volt, hogy „legalább a túl sok egyidejű felújítás idejére, legalább a közlekedési káosz felszámolásáig szüntesse meg a járdák és autóssávok helyére fölfestett biciklisávokat!”

Balogh Samu erre úgy válaszolt a 168 Órának, hogy jelenleg nincs is biciklisáv a Blaha Lujza téren, a torlódásról a keresztmetszet felújítás miatti szűkítése tehet, amelyet kizárólag a kereszteződés teljes kapacitásának visszaadásával lehet orvosolni.

Karácsony kabinetfőnöke szerint

békeidőben is elmondható, hogy a Blaha Lujza tér, a Corvin negyed és a Nyugati tér ilyen.

A felújítás miatt a Blaha Lujza térnél jelenleg fele akkora kapacitás áll az autók rendelkezésére, mint egyébként, hiszen a szokásos kettőhöz képest csak egy sáv járható, így ez határozza meg a teljes Nagykörút forgalmát. Teljesen mindegy, milyen kialakítás van előtte vagy utána” – fogalmazott.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salamander
2021. szeptember 18. 16:03
Karácsony kabinetfőnöke szerint "nincs hatása a nagykörúti kerékpársávoknak a Blaha felújítása miatti dugókra"... Ez náluk csak természetes: ezen balliberális oksági elv értelmében, a rákos megbetegedés sincs közvetlen összefüggésben a beteg halálával... miért lenne?
Vallasz Vilmos
2021. szeptember 18. 12:22
A hónap eleje óta északon is eszméletlen szmog van. Ilyen méretű bűzt még soha nem lehetett érezni arrafelé. Kaparja a torkomat, szó szerint. (Nem,nem vagyok covidos, akkor a négyfal között is kaparna.) Persze lehet, hogy a főkert mesterműve, az aljnövényzet, bokrok közel 100%-os kiirtása is közrejátszik ebben.
rókabácsi
2021. szeptember 18. 12:03
naná! mert attól függetlenűl minden el van baszva! na ezért!
Kristály
2021. szeptember 18. 09:23
Ennek a Seghüje Karácsonynak legyen egy főnöke aki felelősegre vonhatja . Azért jó volna befokozni a főpolgármestert. Az ország létráján kb. 6 helyen áll a felette álló 5- foknak tartozzon elszámolással. A polgárok felé nem tartja kötelezőnek tájékoztatást és elszámolást. Ez elfogadhatatlan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!