Így olvas Karácsony angolul

2021. szeptember 16. 11:24

Papírról olvasta fel a beszédét a főpolgármester.

2021. szeptember 16. 11:24
null

Ez a fórum a demokrácia fenntarthatóságáról szól. Ez azt jelenti, hogy mi itt mind törődünk a demokráciával és relevánsnak érezzük azt a kérdést, hogy lehet-e, illetve hogy hogyan lehet a demokrácia fenntartható” – mondta Karácsony Gergely a Budapest Forum – Building Sustainable Democracies konferenciát megnyitó beszédében.

A főpolgármester angolul olvasta fel a beszédét, egy papírról.

Ismert: Karácsonyról még májusban derült ki, hogy nem rendelkezik államilag elismert nyelvvizsgával, – csak egy egyetemi lektorátusi nyelvvizsgát szerzett – amelynek hiányában tanársegédként sem taníthatott volna a Corvinuson.

A nyár folyamán többször is kínos helyzetbe került emiatt az ellenzéki miniszterelnök-jelölt: például amikor a Pesti Tv riportere angolul kérdezte, elmenekült.

A főpolgármester beszéde az alábbi stream elején hangzott el, viszont mivel az esemény még mindig tart, így nem tekerhető vissza a felvétel.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2021. szeptember 17. 05:58
Katasztrófa a kiejtése, de úgy tűnik, érti, amit mond, mert elég normálisan hangsúlyozza a mondatokat. Mondjuk a hangját nem ismertem fel, lehet, hogy még korán volt neki, azért volt ilyen mélyen. Geri általában nyávog ugyanis. Tehát a probléma gelgővel nem az, hogy egy mukkot sem tud angolul. A probléma az, amit gondol, és amit képvisel. A probléma az, hogy milyen politikát folytatna, ha hatalomra jutna. Ez az aggódás a demokráciáért egy full demokratikus állam közepén tipikus SZDSZ-es habverés. Ez az álprobléma gyártás mintapéldája. Összevont szemöldökkel aggódni, és konferenciákon beszélni a demokrácia nemlétező fenyegetettségéről, miközben a rá bízott munkát se ő, se a helyettesei nem végzik el. Ez a probléma gelivel. No és az, hogy azt hazudta, hogy van nyelvvizsga, és nem tartja problémának az egyetemi alkalmazását, és hogy nem önálló politikai entitás, hanem Ferkó alkoholos lehelletének behódolva tolná előre a libsi politikát. Mondom, plusz hogy egy szelet hámozó SZDSZ csökevény.
Illieral
2021. szeptember 16. 22:32
Annyira nem gáz, sokkal rosszabbra számítottam. Nem ez a baj karácsonnyal.
jánosbácsi
2021. szeptember 16. 17:13
Az unióban mind a 26 ország nyelve hivatalos nyelvnek számít . Tarlós, Áder, Kövér sem beszélnek angolul ráadásul Áder János brüsszeli képviselő , Kövér meg házelnök
aaabbbccc
2021. szeptember 16. 14:36
beleneztem felolvas, de nem rossz a kiejtese
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!