Horvátországban nyaraló magyar turisták szenvedték el a szabadbattyáni buszbalesetet

2021. augusztus 15. 13:31

A Volmer-Tours Kft. autóbuszát érte baleset az M7-es autópályán Szabadbattyán térségében vasárnap hajnalban, a busz Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállított – mondta a hvg.hu-nak a külföldi nyaralásokat szervező magyar utazási iroda munkatársa.

2021. augusztus 15. 13:31
null

A férfi – aki a nevét nem árulta el – megerősítette, hogy a halálos áldozatok között van a buszt váltásban vezető sofőrök közül az, aki a járművet vezette. Azt is elmondta, hogy a buszt bérelték.    

– mondta. Sajtóértesülések szerint a balesetet szenvedett jármű oldalán a Roli túra felirat szerepelt. Az utazásszervező honlap mögött a mosonmagyaróvári székhelyű Volmer-Tours Kft. áll.    

A Roli túra honlapja szerint a csoport péntek este indult Budapestről és egy napot töltöttek a Krk-szigeten található Baska településen,

ahonnan szombat éjjel indultak vissza a magyar fővárosba. Korábban az MTI kereste a Volmer-Tours Kft.-t, a telefont felvevő férfi azt ígérte, tájékozódik és visszahívja az MTI tudósítóját, ezt követően nem jelentkezett, később pedig a megadott számon elérhetetlenné vált. A balesetben a busz az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, Szabadbattyán térségében átszakította a szalagkorlátot, a sztráda felüljárója hídpillérének ütközött, és az árokba borult. Nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben megsérültek.

(MTI)

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyéressy Károly
2021. augusztus 15. 18:40
A sok hülye okoskodónak: ez egy durrdefekt volt. Azaz semmi köze semmihez, amiket ide beírtak.
Illieral
2021. augusztus 15. 16:27
Na most nézem, hogy ez csak 550 km, busszal is megtehető 8-9 óra alatt. Egyy busz soför meg 9 órát vezethet egy nap, egy 45 perces pihenő közbeiktatásával. Azaz, jó eséllyel egy soför volt a buszon, akkor bizony ez meg öngyilkos túra így...
szürkeSzarvas
2021. augusztus 15. 15:54
Elaludhatott a sofőr. Magátol nem borul fel. Persze mivel meghalt,marad a találgatás. Krk Baska-Szfvár 480 km háztol házig. 1 napra lemenni-1000 km buszon-elég gáz.
Mikediver
2021. augusztus 15. 15:49
Értelmetlen az egy nap Horvátország.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!