Kezdődik a Blaha Lujza tér felújítása, változik a forgalmi rend

2021. július 07. 21:40

A korlátozások várhatóan 10-12 hétig lesznek érvényben.

2021. július 07. 21:40
null

Július 12-én, hétfőn kezdődik a Blaha Lujza tér felújítása, és emiatt jelentősen változik a közlekedés a környéken – írja a hvg. A munkálatok idején a Blaha Lujza téri kereszteződésben a Nagykörút 1x1 sávosra szűkül, ezen a szakaszon a Rákóczi úton ideiglenesen nem lesz buszsáv, a buszok haladását lámpaprogram fogja segíteni. A 4-es, 6-os villamos zavartalanul fog közlekedni.

 A párhuzamos Wesselényi és Dohány utcákban ideiglenesen megszűnik a forgalomcsillapítás, ezek könnyebben átjárhatóak lesznek. A tömegközlekedési megállókat és az aluljárót sem zárják le teljesen, a városvezetés ígérete szerint a gyalogos közlekedés lehetősége biztosított lesz  Az ideiglenes forgalmi rend 10-12 hétig lesz érvényben.

A Lánchíd és a pesti rakpart után ez lesz a harmadik nagy felújítás egy időben Budapest belvárosában, ahol a munkálatok időbeli egybeesése miatt egyébként is szinte állandósultak a dugók.

Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke a felújításról tartott sajtótájékoztatón ezért fővárosiak türelmét kérte.

„Az összes projektet már rég, az előző városvezetés alatt meg kellett volna csinálni, ezért torlódtak egymásra, illetve állami támogatás is van hozzájuk, ezek felhasználhatósága pedig időben korlátos” – magyarázta a dolgot Balogh Samu.

(hvg)

Kép: MTI/

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iIonah
2021. július 09. 18:56
Kamugeri már előre dörzsöli a tenyerét, mert Butapesten sosem látott óriási dugó fog kialakulni.
kitiltott
2021. július 08. 11:24
Most veszít másfél millió szavazatot a baloldal
kitiltott
2021. július 08. 11:23
A vége az lesz hogy a Budapesti autósok elutik a bicikliző Karácsonyt.. Vagy így vagy úgy..
airmax
2021. július 08. 08:22
Amikor egy fő idióta ostoba helyettesei vezetnek egy nagyvárost.... Képtelenség autóval bárhova eljutni... Csak itt sajnos nem arról van szó, hogy a majom bicikliseket támogatná valaki... (azt is lehet de akkor ne fessen, hanem ÉPÍTSEN kerékpárutakat az a hülye szociológus akinek fogalma sincs egy város irányításáról) hanem arról, hogy árut kell eljuttatni a város minden pontjára, és mondjuk szolgáltatásokat...(szerelők) szintén a város minden pontjára... Tudtuk hogy Karácsony teljesen alkalmatlan a főpolgármesterségre... Ezt előtte is azóta is minden nap bizonyítja... Már csak az a kérdés, hogy azok az idióták, akiket a komcsi libsi propaganda behülyített, és rá szavaztak, észreveszik-e, hogy ez az ő hibájuk is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!