Vastag Tamás lett a médiatudatosság nagykövete

2021. június 22. 13:51

A Transzparens Újságírásért Alapítvány célja „a médiatudatosság kultúrájának építése Magyarországon”.

2021. június 22. 13:51
null

A 2018-ban alapított Transzparens Újságírásért Alapítvány az elmúlt évben már sokszor megjelent a közéletben, ők azok, akik Zsurnaliszta vitaestjeiken egy asztalhoz ültetnek különféle hátterű és gondolkodású újságírókat; valamint, portré cikkekben mutatják be a magyar újságíró szakma legfontosabb szereplőit. Céljuk, hogy átláthatóbbá tegyék Magyarországon az újságírás működését, ezáltal elősegítsék a tudatos médiafogyasztást. 

Annak érdekében, hogy a jövőben még nagyobb erővel és hatékonysággal tudjuk erősíteni a médiatudatosságot Magyarországon, Alapítványunk közössége úgy döntött, hogy megkeresi a médiatudatosság nagykövetét”

– áll az Alapítvány frissen megjelent közleményében, amelyből az is kiderül, egy olyan személyt kerestek, aki a következő években a fiataloktól az idősekig, a vidéken élőktől a külföldön tartózkodó magyarokig képes mindenkit megszólítani és mindenkinek segíteni abban, hogy tudatosabb médiafogyasztóvá váljon.

„Vastag Tamás színész, énekes az elmúlt tíz évben komoly tapasztalatra tett szert a média világában. Kritikus gondolkodóként tisztában van mind a magyar, mind pedig a külföldi sajtó- és médiahelyzettel. A Transzparens Újságírásért Alapítvány kötelékében, tehetségét kamatoztatva, képes lesz arra, hogy valamennyi társadalmi szegmenst elérve, minél több emberben erősítse a médiatudatosságot” magyarázta a döntést Partos Bence, a szervezet alapítója. 

Vastag Tamás szerint a XXI. század digitalizált világában, az álhírekkel teli közösségi médiás felületek és sajtóproduktumok korszakában a társadalom tagjainak tudatos médiafogyasztóvá kell válniuk ahhoz, hogy képesek legyenek kiszűrni az egyes médiatartalmakban megjelenő szubjektív elemeket, vagy adott esetben az álhíreket. A közleményük szerint a következő időszakban Vastag Tamás segítségével több új platformon fog megjelenni az Alapítvány.

Nyitókép: MTI / Kallos Bea

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2021. június 22. 14:57
Először bizonyítsanak! Aztán meghallgatjuk őket. De ne úgy, mint a Deutsche Welle, a BBC vagy a CNN...
annamanna
2021. június 22. 14:42
"NAGY FOGYÁS: Így fogyott le 96 kilóról 79-re Vastag Tamás Hat hét alatt szabadult meg több mint 15 kilótól Vastag Tomi. Hogy hogyan és miért fogyott le szívműtétje után? Kiderül a videóból!" https://rtl.hu/rtlklub/fokusz/nagy-fogyas-igy-fogyott-le-96-kilorol-79-re-vastag-tamas
Gentry69
2021. június 22. 14:36
Nem ők állnak mögötte, és Vastag Tomi is túl normális nekik.
darázs
2021. június 22. 14:25
"Transzparens Újságírásért Alapítvány" hááát ennek a névnek a csengését eléggé lejárattak a független-objektív moslékosok a kérdés hogy ők állnak e mögött is vagy marslakók?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!