Tízmilliókat spórolna a BKV saját dolgozóinak formaruháján

2021. június 01. 07:35

Évente mindössze egyetlen inget és egy darab nadrágot kapnak.

2021. június 01. 07:35
null

Több tíz millió forintot spórolna a BKV a saját dolgozóinak formaruháján, ugyanis a vállalat vezetése egyoldalú munkáltatói intézkedéssel úgy döntött, hogy az év elejétől a dolgozóik évente mindössze egyetlen inget és egy darab nadrágot kapnak – nyilatkozta a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete (BTDSZ) elnöke a Magyar Nemzetnek. Szabó István a lap keddi számában megjelent cikkben elmondta, hogy 4-5 ezer munkavállalót érinthet az intézkedés.

Korábban nadrágból, vagy szoknyából, valamint ingből is kaptak váltást a dolgozók,

emellett blúz, pulóver, télikabát, valamint a nyári szezonra bermuda is járt nekik. Most egyedül ingből lehet kérni váltást, de annak a formaruhához tartozó nadrág az ára – mutatott rá.    

„Olcsó, rossz minőségű, műszálas, bolhapiaci termékek”

Szabó István azt mondta, ugyanabban az ingben még egy hosszabb műszakot sem lehet ledolgozni, ám a 2018-as béreken dolgozó munkavállalóktól nem lehet elvárni, hogy még a formaruhát is maguk vegyék meg. „Ráadásul az olcsó, rossz minőségű, műszálas, bolhapiaci termékek nem is alkalmasak arra, hogy egész nap abban üljön valaki, akár harminc fok feletti melegben” – fogalmazott. A szakszervezeti vezető közölte: az általa vezetett szakszervezet, valamint az Egyesült Közlekedési Szakszervezet is formaruhagyűjtő akciót indított. A Facebook-oldalaik követőit arra kérik, hogy amennyiben van régi vagy használaton kívüli, a fővárosi közlekedési cégnél rendszeresített ruhadarabjuk, azt ajánlják fel a dolgozóknak.

(MTI)

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. június 01. 13:49
Csak mert olcsó, attól még lehetne jó. A drága, márkás ruhákat is dél-délkelet Ázsiában varrják olcsó munkabérű varrónők. A náci egyenruhákat is olcsón tartott kényszermunkások varrták. Attól még Hugo Boss termék volt.
kronosz85
2021. június 01. 11:33
Ezek tényleg nem változtak semmit...
Kristály
2021. június 01. 11:11
A praid után a kidobott göncöt összeszedik és szétösszák 2 dolgot érnek el újrahasznosítás (zöld) és a söförők, vezetők szexik lesznek , öröm lesz utazni BKV-vel.
aaabbbccc
2021. június 01. 09:55
hol van Heisler amikor szukseg van ra ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!