Kerpel-Fronius: Zöldebbé akarja tenni a fővárost Budapest vezetése

2021. június 30. 17:32

Az okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes közölte, hogy a meglévő zöldterületek ápolása mellett keresik a lehetőséget növényültetésre más felületeken is.

2021. június 30. 17:32
null

Zöldebbé akarja tenni a fővárost Budapest vezetése – mondta az okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes szerdán Budapesten, az Égig érő fű udvarzöldítési pályázat támogatási szerződéseinek aláírása előtt.

Kerpel-Fronius Gábor közölte, hogy a meglévő zöldterületek ápolása mellett keresik a lehetőséget növényültetésre más felületeken is. A pályázat szemléletformálási kísérlet, amelynek révén a városvezetés azt szeretné elérni, hogy kellemes legyen tartózkodni a társasházak kihasználatlan belső udvarain.    

A pályázat keretösszege 30 millió forint volt. A kiírásra 15 kerület 77 társasházi közössége jelentkezett, 15-en nyertek – közölte a főpolgármester-helyettes. A politikus hangsúlyozta, hogy a 77 közösség 105 millió forintra pályázott, de nem „ingyenpénzt” akart kapni, hiszen több mint 90 millió önerőt is felmutatott.    

Kerpel-Fronius Gábor szerint ez azt jelenti, hogy a jelentkezők is fontosnak érzik a programot, a támogatási lehetőséget nem ki-, hanem felhasználni szeretnék.

(MTI)

Kép forrása: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tibesz26
2021. július 01. 11:45
hazug momenutmos kommunista szemétláda a pokolban a helyed amiért te és a bandád le akarjátok rombolni szeretett fővárosunkat dögöly meg a bandáddal együtt a pokolban
DrPepper
2021. július 01. 11:10
Frissen kiszivárgott hírek szerint a Városháza felvette a kapcsolatot Csernobil városvezetésével tapasztalatcsere céljából. https://media.hazipatika.com/cikkek/main/72/2772/112772_article.jpg
Galerida
2021. július 01. 10:15
Az egészben talán annyi a megnyugtató, hogy a Városháza közege homogén. Nem csak Karácsony hülye mindenhez.....
bagira
2021. július 01. 09:21
Virágos körforgalmat lebetonozza .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!