Suttyomban akarja ellopni a Fidesz a magyar autópályákat

2021. június 14. 15:53

Arról beszélnek szerte az országban, hogy a koncessziós pályázat nyertese a Fidesz egyik oligarchájának, Szíjj László érdekeltsége lehet.

2021. június 14. 15:53
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely

„Suttyomban akarja ellopni a Fidesz a magyar autópályákat. Ha van közbotrány, hát ez az.

Ennek a közbotránynak az lesz a következménye, hogy a közvagyon csökken, az autósok terhei viszont üzembiztosan nőni fognak. Vagyis ismét csak az a helyzet, hogy ez a közbotrány is az 1 százaléknyi kiváltságos további gazdagodását szolgálja a 99 százalék kárára.

Ma jelent meg az Európai Unió hivatalos lapjában a pályázati felhívás, ami szerint a Fidesz 35 évre akarja privatizálni a magyar autópályákat. A kiírás szerint 35 éven át a gyorsforgalmi utak építését, felújítását és üzemeltetését is egy magáncég végezné - a cechet pedig a magyar adófizetők állnák. Arról beszélnek szerte az országban, hogy a koncessziós pályázat nyertese a Fidesz egyik oligarchájának, Szíjj László érdekeltsége lehet. Értem a kormánypártok pánikolását: ők is érzik, hogy elveszítik jövőre a választásokat, ezért próbálnak hazavinni mindent, amit lehet. De rossz hírem van: akárhogy is bűvészkednek most, egyetlen fillért sem fogunk fizetni az oligarcháknak. Mert mi a magyarok 99%-ának érdekeit képviseljük az 1%-kal szemben.

Az új kormány 2022-ben ezt a károkozást is jóváteszi, és visszaveszi ezt a közvagyont is. Szóval, jobban jár a kormány, ha ezt az aljasságot visszavonja. Lehetőleg most, azonnal!”

Összesen 192 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovácslajos1930
2021. június 15. 23:56
A Fidesz csak folytatja a kormányzást hazudnak, lopnak, hazudnak, lopnak. A kínai egyetem alapítványának ma szavaztak meg 26 hektárt, hazudnak és ellopják földünket. A fidesztermékeket ez nem érdekli, kapnak egy kis csontot, azon rágódnak, gondolkodni nem tudnak, a gyűlölet elönti az agyunkat is
amca
2021. június 15. 17:22
Ne félj nyirtassi huyyyegyerek. Biciklivel úgysem mehetsz fel... Jogsid az életben nem lesz pedig hiperpasszív a vezetésed-
Öreg Palóc
2021. június 15. 12:39
Az " Arról beszélnek szerte az országban," meg a tények között azért van egy határozott választóvonal. A pletyka még nem azonos az adatokkal. Gender Geri csak nyomja a sódert, hogy valahogy a felszínen maradjon, pedig ólommellényben úszik.
Ekeke
2021. június 15. 10:37
Na most, hogy Szijj László az természetesen baromság, egyetlen hazai oligarchának nincs akkora tőkéje ami ehhez szükséges. Másodsorban, ennek a a szerencsétlennek mind a 46 főtanácsadója illetve koalíciós pártjai elfelejtik hogy ők mit műveltek ezen a téren: https://g7.hu/kozelet/20190723/negy-szerzodessel-annyit-dobott-ki-az-allam-mint-a-nyugdijpenztari-vagyon/ Biztos hogy ŐK akarnak beszélni róla? Végezetül: azért a jelenlegi kormányzatnak sem ártana kommunikációs szempontból elmagyarázni hogy mit is akarnak valójában, mert ez a koncesszióba adási szándék, amennyiben valós, teljes ellentmondás a korábbi álláspontttal szemben. Ha pedig a kommunikáció megbukik, akkor megint úgy járnak mint a Fudan ügyben, hogy kilopott, kiszivárogtatott dokumentumokra alapozva lehetett ellene hisztéria kampányt indítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!