Az Év Fenntartható irodája 2020 díjat a BP British Petrol Agora projektje nyerte

2021. június 07. 08:42

Ujvári Enikő, a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom elnöke a közösségi terek családbarátságát, stresszmentes környezetét értékelte.

2021. június 07. 08:42
null

Az Év Irodája versenyen az Év fenntartható irodája 2020 díjat a BP British Petrol Agora projektje nyerte – olvasható a Három Királyfi, Három Királylány közleményében. A családvédő mozgalom adja át a szóban forgó díjat, amelynek megítélésénél a mozgalom elnöke, Ujvári Enikő a közösségi terek családbarátságát és a stresszmentes munkakörnyezet feltételeinek irodai megvalósítását vizsgálta.

Ujvári a következőket mondta a döntéssel kapcsolatban: „A rekreációs vonal nagyon erősen jelen van az irodában. Minden emeleten vannak pihenősarkok és masszázsfotelek, de fent van egy nagy rekreációs szint evési és sportlehetőséggel, terasszal, sószobával, közösségi terekkel”. Azt azonban hozzátette: „Az egyetlen furcsa tényező bejárás alatt az volt, hogy a rendkívül igényes anyagokkal berendezett iroda üres volt, hiányzott belőle a lényeg, az ember”.

Az ún. Well-minősítésű irodák egy nagyon szigorú zöld keretrendszernek kell, hogy megfeleljenek, amely azonban nemcsak környezetbarát és egészségmegőrzési elvárásokat, hanem közösségi-mentális, munka-magánélettel kapcsolatos elemeket is tartalmaz. A munkaterek ilyen fajta kategorizálását a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom különösen fontosnak találta az értékelése során.

A különdíjat olyan vállalat kapja az Év Irodája versenyben, aminek az irodatere és a vállalati kultúrája példaértékű, az iroda kialakításánál figyelembe vették a fenntarthatósági szempontokat és a Well-minősítésük folyamatban van.

Címlapképen: A nyertes pályázat

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jason Bourne
2021. június 08. 08:17
A BP részvények meg egy éve a béke segge alatt. Igaz a mondás, ha egy vállalat székházakat kezd el építgetni add el a részvényeit.
annamanna
2021. június 08. 06:37
Egyéb, díjazott irodák fotói: https://novekedes.hu/hirek/megvannak-az-ev-irodai-fotokkal
annamanna
2021. június 08. 05:54
Ez mitől családbarát? Itt gyártják le a családot?
heizer
2021. június 07. 15:00
Vicces ez, hogy a British Petrol mennyit tesz a környezetért, halljátok e, micsoda csini zöld és fenntartható irodát rittyentett... csak össze ne szarjuk magunkat, a nagy olajvállalat zöldslgétől...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!