Háromféle vakcinára is lehet online időpontot foglalni

2021. május 05. 16:29

Az érvényes regisztrációval rendelkezők a Sinopharm- és az AstraZeneca-oltás mellett már Szputnyik-vakcinára is foglalhatnak időpontot a készlet erejéig – közölte szerdán a koronavirus.gov.hu.

2021. május 05. 16:29
null

Azt írták, hogy a Magyarországon használt vakcinák mindegyike hatásos és véd a megbetegedés ellen. „A kórházi oltópontokon minden vakcinából annyit tudunk felkínálni, amennyi épp rendelkezésre áll. Pfizer-oltás jelenleg nem foglalható, hiszen nincs eloltható Pfizer-vakcina” – hangsúlyozták a kormányzati oldalon.    

Hozzátették, hogy

a kedden érkezett Pfizer-szállítmány egyik részét az esedékes második körös oltásokra kell felhasználni,

másik részéből pedig a 16-18 évesek oltása fog megkezdődni a jövő hét második felében. 

A fiataloknak péntekig kell regisztrálni   

A 16-18 évesek most még nem tudnak online időpontot foglalni, előbb péntekig regisztrálniuk kell, az online időpontfoglaló számukra néhány nap múlva nyílik majd, amiről tájékoztatást adnak – jelezték.    

„Az oltási programban elérkeztünk az egyéni felelősség szakaszába, amikor már senki máson nem múlik, hogy ki mikor van beoltva, csak az egyénen. Az eredményes vakcinabeszerzéseknek köszönhetően ugyanis már nem a vakcina mennyiségen múlik, ki mikor kapja meg az oltást” – emelték ki.    

Az online időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu (ez az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér lakossági portálja) – fűzték hozzá.    

Felhívták a figyelmet, hogy az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni,

közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték.   

A regisztráció státuszát a https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/ címen lehet ellenőrizni.    

Az oltásra regisztrálni pedig a vakcinainfo.gov.hu honlapon lehet – olvasható a közleményben.

(MTI)

Fotó: MTI/Bús Csaba

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pierre
2021. május 05. 18:42
orban mar direkt szivatja a legaktivabb, az orszagot mukodteto kozepgeneraciot azzal, hogy nem adja nekik a pfizert. Pedig abbol erkezett a legtobb az orszagba. Nem tudjak mar hova rejtegetni. Ahogy a kormany black friday showjan kiderult, a lakossag nem kajalta meg a maoista nivoju kelet-propagandat. Ketsegbeesetten kuzd a civilizalt vilag egeszsegbiztonsagi sztenderdjei szerinti megoldasok fele.
Pierre
2021. május 05. 18:37
kenjetek a hajatokra a dealeretek szarjait!
hentes
2021. május 05. 18:21
Akik nyugaton szopnak magyarok, kínait kaphatnak, mégha nem is fizetnek Magyarországon TB-t és nincs érvényes taj számuk.
pollip
2021. május 05. 17:54
A propeller.hu már most drukkol, hogy ne legyen 5millo regisztrált.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!