Jámbor András elárulta, hogyan „cselezné ki a Fidesz abszurd korlátozásait” a tüntetésén

2021. május 24. 15:18

„Adunk egy fricskát a Fidesz abszurd és antidemokratikus szabályozásának” – írta közösségi oldalán a Mérce szerzője.

2021. május 24. 15:18
null

Mint arról beszámoltunk, Jámbor András, a Mérce egykori főszerkesztője, előválasztási országgyűlési képviselő-jelölt június 5-re kormányellenes tüntetést hirdetett a Hősök terére. Jámbor Andrásék a Fudan ellen fognak tüntetni, a demonstrációt a szervezők már bejelentették a rendőrségnek, s azt kérik, mindenki maszkban érkezzen.

„Fricska” a Fidesznek

A jelenleg hatályos szabályozás szerint 500 fő fölött védettségi igazolvánnyal, 500 fő alatt pedig anélkül is lehet tüntetni, ezért Jámbor András Facebookon írt arról, hogy szeretnének 500 főnél többen lenni, így  egy „kis csellel” akarják kijátszani a szabályozást.

A Hősök terétől a Kossuth térre eddig 12 egymás mellől, időben pedig egymás után induló 500 fő alatti tüntetést jelentettünk be.

Így úgy tudunk majd vonulni, hogy aki útközben akar, be tud majd csatlakozni a vonulásba, és nem kell a tüntetést elzárnunk a várostól” – ecsetelte tervét a képviselő-jelölt, hozzátéve: a Kossuth térre csak védettségi igazolvánnyal fogják beengedni az embereket. 

„Nem lesz egyszerű a szervezés, de megoldjuk, hogy jogszerűen, biztonságosan tüntethessünk majd, miközben adunk egy fricskát a Fidesz abszurd és antidemokratikus szabályozásának” – zárta bejegyzését Jámbor.

Nyitókép: Facebook

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2021. május 25. 10:07
CEU-s Szaros Gyura neo kommunista képzőjét a Jámbor baromnak!
anna bolena
2021. május 25. 10:00
Hú, de megijedtem! Kész Che Guevara!
Valandil
2021. május 25. 09:58
Jámbor Jack megint fullba nyomja a kretént.
péterx
2021. május 25. 09:32
Jámbor súlyosan téved: a fricskázásról szól tézise csak az ő feltevése keretében fricska: azt sugallja, hogy az 500 fős felső küszöb a tünteések gátlásra szolgálnak. Ha viszont jól értjük, akkor a kormány politikájának a megerősítése, mely nem tiltja a demokratikus megnyilvánulásokat, hanem segíti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!