Elindult az Adatradar, a közérdekű adatigénylések portálja

2021. május 31. 15:26

A portál szeretne segítséget nyújtani abban, hogy bárki szabadon és eredményesen élhessen az alkotmányos alapjogával, és igényelhessen adatokat.

2021. május 31. 15:26
null

Elindult az Adatradar, mely a közérdekű adatok igénylésében kíván segíteni. Mint írják bemutatkozásukban, „az Alaptörvény  valamennyiünk számára biztosítja a közérdekű adatok megismerésének jogát”, így bárki rákérdezhet a helyi önkormányzatnál, vagy annak cégeinél, hogy „mire és hogyan költik az adóforintjainkat, és ezeket a kérdéseket a címzettek kötelesek megválaszolni.”

Az adatRADAR Nonprofit Kft. ahhoz szeretne segítséget nyújtani, hogy bárki szabadon és eredményesen élhessen az alkotmányos alapjogával.

A portál az adatigényléshez két mintalevelet is készített, melyeket értelemszerűen ki kell tölteni, majd e-mailben megküldeni az adatgazdának, de az [email protected] címen a portál is beadhatja az adatigénylést.

Az Adatradar mindemellett egy hírportál is. Cikkeikben be fognak számolni az adatigényléseik eredményeiről, tanulságos eseteket, politikai visszaéléseket mutatnak be, továbbá rendszeres tájékoztatást fognak adni adatvédelmet, adatbiztonságot és az információszabadságot érintő friss hírekről.

Nyitókép: Adatradar

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
WLaci
2021. május 31. 19:10
Mióta csinálja az Átlátszó? 10 éve? Nehogy megemlítsétek, túl elegáns lenne
kunfia
2021. május 31. 16:15
"Isten éltesse a szülinapos főméltóságú urunkat az emberi kor legvégső határáig, de minimum a jogerős fegyházbüntetés kitöltéséig!"
kunfia
2021. május 31. 16:05
Létezik,hogy csak az önkormányzatoknak,és a kormányzatnak nincs adatszolgáltatási kötelezettsége? Onnan hogy lehet tájékozódni?
teklapavle
2021. május 31. 15:56
A Fidesz-KDNP-s Bus Szilveszter orgiáiról kaphatunk adatokat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!