Az ATV-ben próbálta megmagyarázni Böcskei Balázs, hogy a DK nem kampányolt az oltások ellen

2021. április 07. 22:07

Böcskei cége egyébként bedolgozik a DK brüsszeli csapatának, sőt maga is tanácsadója Gy. Németh Erzsébet irodájának.

2021. április 07. 22:07
null

Böcskei Balázs, aki nemrég lett a fővárosi városháza főtanácsadója, a beszélgetés során a DK oltásellenes retorikáját védelmezte és be akarta bizonyítani, hogy Gyurcsány Ferencék több hónapon át tartó hergelése a keleti vakcinákkal szemben nem volt oltásellenes hangulatkeltés.

Az IDEA Intézet kutatási igazgatója szerint abból a mondatból, hogy „online petíciót indít a DK, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség”, nem lehet kiolvasni a DK oltásellenességét. Szerinte, aki mégis ezt teszi, „az alapvető nyelvtani, szemantikai problémákkal küzd”, amin nem lehet segíteni. 

A vitapartnere, Deák Dániel az adásban konkrét példákat hozott arra, hogy szerinte miért oltásellenes a DK (a videóban 6:00-tól látható ez a rész). „Ez a múltátírás természetesen nem jött össze neki: az ATV stúdiójában szembesítettem a valósággal, illetve a baloldali politikusok, véleményformálók azon kijelentéseivel, amelyekkel elbizonytalanították az embereket egyes vakcinákkal szemben. Szomorú, hogy sokan a baloldal oltásellenes kampánya következtében, politikai okok miatt utasítottak el egyes oltóanyagokat, majd tragikus módon elhunytak a fertőzés következtében” – írta a beszélgetés kapcsán kitett posztjában Deák Dániel a Facebookon utalva arra a DK-s önkormányzati képviselőre, aki azután hunyt el koronavírusban, hogy hetekkel megfertőződése előtt visszautasította a kínai vakcinát.

Deák azon felvetésére pedig, miszerint Böcskei DK-s tanácsadó lenne, Böcskei azt mondta, hogy „ez nem stimmel”. Érdekesség, hogy Böcskei fővárosi tanácsadóként formálisan Gy. Németh Erzsébet DK-s politikus hivatalának dolgozik. Információink szerint az elemző társadalmi kapcsolatokért felelős önkormányzati főtanácsadóként tevékenykedik, havi 700 000 forintos illetményért a Humán Területek Főpolgármester-helyettesi Irodájánál (itt dolgozik kulturális tanácsadóként egyébként Kálmán Olga is havi 1 millió forintért). 

A DK jelenlegi szóvivője, Barkóczi Balázs pedig elemző volt a Böcskei által korábban vezetett IDEA Intézetnél (Böcskei most kutatási igazgatóként dolgozik a cégnél, korábban ügyvezető volt). Böcskei cége, a Respublica Kft. pedig bedolgozik a DK európai parlamenti csapatának, hiszen Dobrev Klárának, Ara-Kovács Attilának, Molnár Csabának és Rónai Sándornak is nyújt szolgáltatásokat.

 A DK és a baloldal oltásellenes kampánya

A DK és szövetségesei még ősszel erőteljes kampányba kezdtek a keleti vakcinák ellen. A Gyurcsány-párt először „a szabad vakcinaválasztásért” indított petíciót. „Mi, európai magyarok követeljük, a kormány tegye lehetővé, hogy az emberek eldönthessék, milyen készítményben bíznak meg. A 133 bátor ember pedig nyugodtan adassa be magának az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett, ellenőrizetlen kínai vakcinát, ha annyira bíznak benne” – jelentette ki politikusuk, Arató GergelyFelhívásukban akkor az állt, hogy „a magyar kormány láthatóan eldöntötte, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által ellenőrizetlen, engedély nélküli, bizonytalan hatékonyságú, kivizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar tömegesen oltani Magyarországon.”  A petícióban azt írták: „vérlázító, hogy miután a kínai vakcinát sem a magyar hatóságok, sem az Európai Unió nem engedélyezte, Orbánék azt egy rendelettel akarják ráerőltetni a magyarokra! A kínai vakcinát be kell tiltani. Írd alá a petíciónkat.”

Ahogy mi is megírtuk, januárban már vizsgálóbizottságot akart a DK a kínai vakcina ellen. A DK egészségpolitikusa, Komáromi Zoltán pedig arról beszélt, hogy ő vitatkozik azzal, hogy bármelyik vakcina jobb, mint a vírus, az orosz vakcina magyarországi tesztelését pedig emberkísérletnek nevezte. 

Az oltásellenes kampányhoz a Momentum is csatlakozott „Ahogy a kínai vakcina esetében, úgy valószínűleg most is »odaszólt« azért a miniszterelnök, hogy érdemes lenne minél előbb engedélyezni a magyarországi felhasználást.” – posztolta Fekete-Győr András pártelnök, aki szerint Orbán Viktor ezzel akar baráti gesztust tenni Putyinnak és ez rombolja a vakcinákba vetett bizalmat.

A Jobbik elnöke, Jakab Péter úgy fogalmazott, hogy „Orbán Viktor mivel akarja oltatni a magyar embereket? A kínai, elavult technikájú, ki tudja milyen eredetű vakcinával”.

De nekiment a keleti vakcináknak az MSZP elnöke, Tóth Bertalan is, aki szerint „egy teljesen vizsgálat nélküli, szakemberek által meg nem erősített hatékonyságú oltóanyagról bejelentik, hogy több millió idős ember beoltására alkalmas”. Eközben kiderült, hogy több baloldali politikus, például Hiesz György gyöngyösi városvezető, valamint László Imre újbudai DK-s polgármester is soron kívül oltatta be magát.

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovászos cipó
2021. április 08. 15:55
Azért élvezet volt nézni, hogy ette a kefét. Majd fölrobbant a nyomorult, amikor Dániel a fejére olvasta az igazságot, és nem sikerült leordítania, vagy az átévés mikrofonállvánnyal elhallgattatnia... Csak a testbeszédét kell figyelni... :) Micsoda féreg!
donoran
2021. április 08. 14:17
Nem hát, csak egymillió ember beoltását akadályozták volna meg eddig, sodorva vele őket potenciális életveszélybe. A keleti, a kínai és orosz vakcinák támadásával, ellehetetlenítésével, petíciózásával, betiltatásával, amiért öt hónapon át dolgoztak kitartóan, minden követ megmozgatva. Ez úgy hívják, hogy oltásellenesség, jobb ha tisztában vannak vele. És azzal is, hogy rajtuk fog ragadni. Mert a felelősséget még most sem vállalják, miután saját életüket féltve hátraarcot csináltak. Hanem tagadnak, hárítanak, mentegetőznek, és mindezek tetejébe még vádaskodnak és fenyegetőznek is. Pedig ha megkapargatnánk, biztos nem egy ember halt meg emiatt. Miattuk. Akik ma is élhetnének, ha nem hisznek nekik, és nem utasítják el a keleti vakcinákat a felhívásukra és ellenkampányuk hatására. Semmi felelősséget nem érez e miatt? Emberek életével játszottak hónapokon keresztül, lebeszélve és elbizonytalanítva őket az oltástól. Most pedig úgy próbálnak tenni, mintha ez mind meg sem történt volna? Mindezt most letagadnák, hülyének nézve mindenkit, az egész országot? Ezzel a felelőtlen hozzáállással szeretnék ezt az országot irányítani? Nevetségesek, szánalmasak és felháborítóak egyszerre, ha azt képzelik, hogy alkalmasak rá. Ezzel az egész ellenzék leszerepelt egyemberként. Nincs ezen mit magyarázni.
Performan
2021. április 08. 13:58
Hiába, nem egyszerű dolog a cselédsors! :-) Körömszakadtáig védeni a védhetetlent, lehazudni a megtörténteket. Amikor meg vörösödik az arc a sok hazudozástól, azonnal támadni kell és fogakat csikorgatni, mint egy sarokba szorított csivava. Egyszerre szánalmas és röhejes ez a sok tehetségtelen, liberális semmirekellő.
Pitypangocska
2021. április 08. 13:50
Átaludta az elmúlt 5-6 hónapot? Akkor meg miért nem tud róla???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!